25 / 04 / 2024

Haldun Dormen Sahnesi satılıyor mu

Haldun Dormen Sahnesi satılıyor mu

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Feriköy'deki 'Haldun Dormen Sahnesi', faks yoluyla 2 milyon 100 bin dolara satılığa çıkartıldı. Usta tiyatrocu Dormen, "Ne olur adımı silin" diye isyan etti.

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Tasarruf Finansman sektörü 8 yılda yüzde 854 büyüdü! Sözleşme tutarı 106 milyar TL’ye ulaştı! 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Sektörü ile İbn Haldun Üniversitesi, ‘Tasarruf Finansman Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulmasına ilişkin protokole imza attı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Haldun Simavi, Esfender Korkmaz ve Çiğdem Simavi ortaklığında kuruldu.

Kemal Sunal'ın o filmindeki meşhur domates sahnesi gerçek oldu!

Kemal Sunal'ın ilk kez 1984 yılında beyazperdede yayınlanan filmi Orta Direk Şaban filmi 36 yıl sonra günümüz Türkiye'sinde gerçek oldu. Domatesin fiyatı rekor kırdı vatandaş 'manavdan bir domates' alacak duruma geldi. Domatesin kilosu pes ettirdi.

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haldun Yücel tarafından kuruldu.

İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı haberleri üzerine inceleme başlatıldı!

Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, İslam düşünürü İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı ile ilgili haberler üzerine inceleme başlatılmasını talep etti.

Haldun Demirhisar kimdir?

Heavenly dDF isimli şirketin sahiplerinden Haldun Demirhisar kimdir? Serenay Sarıkaya'nın sevgilisi Haldun Demirhisar kim? İşte Haldun Demirhisar'ın biyografisi...

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Şahin, Burak Şahin ve Haldun Şahin ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mimar Dr. Haldun Baydar vefat etti!

Eskişehir Koleji mezunu Mimar Dr. Haldun Baydar dün hayatını kaybetti...

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.

Haldun Dormen Sahnesi satılıyor mu Haberi

Haldun Dormen Sahnesi satılıyor mu


Usta tiyatrocu Haldun Dormen’in 1957’de Feriköy’de kurduğu 2007’ye kadar olan 50 yıllık süreçte 120 oyun sahnelenen Dormen Tiyatrosu, birçok tiyatrocunun yetişme merkezi oldu. Dormen, İstanbul’un başlıca kültür merkezlerinden biri haline getirdiği ‘Dormen Tiyatrosu’nu yüksek kirasını ödeyemediği için 2007’de kapatmak zorunda kalırken yerine İdil Sineması açıldı. Ne var ki dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Haldun Dormen’e jest yaparak sinema salonunun adını ‘Şişli Belediyesi Kültür Merkezi Haldun Dormen Sahnesi’ olarak değiştirdi. 


Sinema salonu olarak iş yapmayan ‘Haldun Dormen Sahnesi’nin satılması için geçtiğimiz günlerde Derya Uygun Gayrimenkul ile anlaşıldı. Emlak ofisi, İstanbul’daki bütün sinemacılara bir faks göndererek ilgilenenler için Haldun Dormen Sahnesi’nin sinema salonu olarak kullanmaya oldukça elverişli olduğunu belirtti. 750 koltuk kapasiteli ve kat mülkiyetine sahip salona 2 milyon 100 bin...