29 / 03 / 2024

Kemal Sunal'ın o filmindeki meşhur domates sahnesi gerçek oldu!

Kemal Sunal'ın o filmindeki meşhur domates sahnesi gerçek oldu!

Kemal Sunal'ın ilk kez 1984 yılında beyazperdede yayınlanan filmi Orta Direk Şaban filmi 36 yıl sonra günümüz Türkiye'sinde gerçek oldu. Domatesin fiyatı rekor kırdı vatandaş 'manavdan bir domates' alacak duruma geldi. Domatesin kilosu pes ettirdi.



Kemal Sunal'ın yıllar önce Orta Direk Şaban filminde çekilen bir sahne günümüzde gerçek oldu. Filmde Orta Direk Şaban rolünü oynayan Kemal Sunal, her gün çaya şekere, una pirince gelen zamlardan aşırı derece bunalmış her gittiği yerde bir gün önce ödediği ürüne bir gün sonra zam geldiğini öğrenince düşüp bayılma nöbetlerine tutulmuştur. Orta Direk Şaban, yine bir sahnede elindeki sipariş listesiyle bakkala girer ve bakkaldan, 'Son zamlardan sonra param bu kadarına yetiyor' diyerek 214 gram pirinç, 118 gram kuru fasulye, 73.5 gram yağ, 1.5 tane domates ister. Bakkal şaşkın bakışlarla 'Yarım dometes olur mu canım?' diye sorar, Şaban da neden olmasın der, tezgahta duran domatesi eline alır ve keserek ortadan ikiye böler ve meşhur repliğini söyler: Bütün domates olur da yarım domates olmaz mı? Ee ne yapayım son zamlardan sonra param bu kadarına yetiyor!

Kemal Sunal ın o filmindeki meşhur domates sahnesi gerçek oldu!

İşte bu film günümüz Türkiyesi'nde gerçek oluyor zira Antalya Ticaret Borsası (ATB), Mart ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksine göre domates, geçen yılın Mart ayına göre yıllık yüzde 191.76 arttı. Bu artış, son 7 yılın Mart ayı, açık ara yükseliş rekoru oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön