28 / 03 / 2024

Halkbank mega projelere finansman mı

Halkbank mega projelere finansman mı

3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi.

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...

Kanal İstanbul gibi mega projelere teminat için Yönetim Merkezi kuruluyor!

Yabancı yatırımcıların tereddütle baktığı ve kaynak sağlama ve geleceği güvence altına alma kapsamında sorunlar oluşacağı görülen projelere ilişkin yasal düzenleme yapılıyor.

Vatandaşın mega projelere ortak olmasının önü açıldı!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ve yürülüğe giren "Bankacılık Kanunu ve bazı kanunlarda değişikler yapılmasına dair kanun" ile birlikte, vatandaşın  Kanal İstanbul türü büyük projelere ortak olabilmesinin önü açılıyor...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

CHP'de 'Kanal İstanbul' paniği! Şimdi de bunu yaptılar!

Türkiye'ye damga vuran Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi mega projelere karşı çıkan CHP Kanal İstanbul projesi aleyhine çalışmaya devam ediyor.

Bütem Metal mega projelerin tavanlarını yapıyor!

Riyad'ta King Khalid Airport'un metal asma tavanlarını yapan Bütem Metal, mega projelere odaklanmış durumda. İstanbul Havalimanı ve Dubai Metrosu'nun da asma tavan işini üstlenen şirket, Kuveyt ve Katar'daki yeni fırsatlara bakıyor...

Seçim sonucu Kanal İstanbul'u etkiler mi?

Ulaştırma Bakanı Turhan, mega projelere tam gaz devam edeceklerini, Kanal İstanbul ilgili tüm kurum ve kuruluşların katkısıyla yapılacağını söyledi.

Arnavutköy mega projelerle gelişti!

Arnavutköy'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mega projelere ev sahipliği yapan ilçeye 415 trilyon liralık 82 yatırımı kazandırdıklarını kaydetti.

Mega projelere ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, mega projelere ilişkin 4 soru hazırladı. Tanrıkulu sorularını  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu..

4 mega projede son durum!

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye, bu amaç doğrultusunda mega projelere imza atıyor. 

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...

100 günlük eylem planı mega projelere yarayacak!

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planı mega projelere yarayacak.

10 mega projeye hız verildi!

Yeni Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü’nde uygulanan Yap-İşlet Devret modeli Kanal İstanbul’da da kullanılacak. Büyük finansman ve ileri teknoloji gerektiren diğer mega projelere yeni dönemde hız verildi...

Halkbank mega projelere finansman mı Haberi

Halkbank mega projelere finansman mı

3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi. 


TÜRKİYE'NİN geleceğinin istikrarla büyümekten geçtiğini söyleyen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Türk bankacılık sektörü, güçlü sermaye yapısı ve aktif büyüklük konularındaki istikranyla, karlılık oranlarında geçmiş yıllara oranla düşüş yaşasa bile; diğer parametreler açısından göreceli olarak başanlı bir dönemi daha geride bırakıyor. Son dönemde ülkemizde ekonomik istikrarın en önemli aktörlerinden biri olan bankacılığın, güçlü mali bünyesi, yüksek aktif kalitesi ve risk yönetimi denetimli yapısıyla gelecek dönemde de büyümenin ardındaki baş aktörlerden biri olacağını söyleyebiliriz" diye konuştu. 


KATKILAR YÜZDE 10'U AŞTI 


KOBİ, ticari ve kurumsal kredüerin ekonomideki büyümenin motor gücü olduğunu anlatan Genel Müdür...