27 / 04 / 2024

Hamza Can Müteahhitlik mesleği

Hamza Can Müteahhitlik mesleği

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, "Deprem gibi yıkıcı bir afetin acı sonuçları ile karşılaşmak istemiyorsak, herkes üzerine düşeni eksiksiz olarak yapması gerekiyor. Deprem gerçeğini unutursak geleceğimizi yok ederiz" dedi.

Acarlar Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acarlar Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Can Acar ve Erol Acar ortaklığında kuruldu.

Kent Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Kent Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Şişli'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Can Yavuz tarafından kuruldu. 

Simurg Müteahhitlik Ve Yapı İnşaat Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Simurg Müteahhitlik Ve Yapı İnşaat Hizmetleri Anonim Şirketi Muttalip Karakaya ve Mehmet Can Karakaya ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hamza Can: İnşaat sektörü canlandı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, inşaat sektöründeki gelişmeleri anlattı. Can, sektörün canlandığını belirtti.

Hamza Can: Müteahhitlik mesleği disipline kavuşturulmalı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, "Deprem gibi yıkıcı bir afetin acı sonuçları ile karşılaşmak istemiyorsak, herkes üzerine düşeni eksiksiz olarak yapması gerekiyor. Deprem gerçeğini unutursak geleceğimizi yok ederiz" dedi.

Hamza Can: İnşaat demirindeki fiyat artışı sektörü zora sokacak!

İnşaat demirindeki fiyat artışının inşaat sektörünü zora sokacağını ifade eden Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, "İnşaat sektöründe son aylarda temkinli bir yaklaşım gözleniyor'' dedi.

Yurtdışı müteahhitlik sektör payı düştü!

Yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da sıkıntı yaşıyor. Sektör pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu 3 ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu.

Müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu?

Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...

Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Güney Amerika'da müteahhitlik fırsatları kovalanmalı!

Engineering News Record dergisi tarafından her yıl yapılan dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitlik firması sıralamasına Türkiye'den 42 firma girdi...

Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında ödül töreni vesilesiyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlik proje değeri 300 milyar dolar!

1972’de Libya’da liman projesi ile başlayan Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2014 sonu itibarıyla dünyada üstlenmiş olduğu proje değeri 300 milyar doları geçti.

Hamza Can Müteahhitlik mesleği Haberi

Hamza Can Müteahhitlik mesleği

TÜRKİYE'NİN deprem kuşağında yer aldığını, bu gerçeği tekrar tekrar hatırlamak için yeni depremlerin yaşanmasının beklenilmemesi gerektiğini ifade eden Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, "Deprem gibi yıkıcı bir afetin acı sonuçları ile karşılaşmak istemiyorsak, herkes üzerine düşeni eksiksiz olarak yapması gerekiyor. Deprem gerçeğini unutursak geleceğimizi yok ederiz" dedi. 


Kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı binaların yapımı açısından 17 Ağustos 1999 tarihinin bir milat olduğunu belirten Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, "Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut bulunuyor. Bu konutlardan 2000 yılından sonra yapılan 5 milyon konut haricindeki 14 milyon konutun afet riski yönünden incelenmesi gerekiyor. 2000 yılından sonra yapılan binaların büyük çoğunluğu deprem yönetmeliğine göre yapıldı. Bu binaların güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Deprem tasarımının yetersiz olduğu binalar, malzeme dayanımı...