27 / 04 / 2024

hangi binalar kentsel dönüşüme giriyor

hangi binalar kentsel dönüşüme giriyor

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

hangi binalar kentsel dönüşüme giriyor Haberi

hangi binalar kentsel dönüşüme giriyor

Kentsel dönüşüm başvurusu için öncelikle dönüşüm olması istenen taşınmaz için riskli yapı raporu alınması gerekmekte. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans verilerek yetkilendirilen aracı kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; yaşadığınız şehirde olan söz konusu kurumları internet üzerinden kısa bir araştırma yaparak bulabileceğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden de bilgi alınabiliyor.

Apartmanlarda riskli yapı raporu almak için tek bir kat sahibinin başvuru yapması yeterli.

Rapora itiraz ikinci değerlendirmeye ihtiyaç duyuyor

Yapılan incelemeler sonucunda yapının riskli yapı olduğunun belirlenmesi halinde riskli yapı raporu hazırlanıyor, bu rapora diğer kat sahiplerinin itiraz etmemesi halinde bina yıkım kararı alınıyor. Diğer kat sahipleri tarafından riskli yapı raporuna itiraz edilirse bu durumda ikinci bir değerlendirme yapılması gerekli.

Yapılan yeni değerlendirme sonucunda da bina...