23 / 04 / 2024

hangi illere yeni stat yapılacak

hangi illere yeni stat yapılacak

Türkiye'nin farklı şehirlerine 29 stadyum inşa edileceği açıklandığında, hem kulüpler hem de taraftarlar sevinmişti. Fakat bir türlü statlarına kavuşamadılar. Sadece 5 stadyumun inşaatı tamamlanırken bazılarında çivi bile çakılmadı.

A101'in yeni kataloğu için son tarih 22 Mart! A101'de bu hafta hangi ürünler indirimde? 

Perakende devi A101 merakla beklenen 16-22 Mart aktüel kataloğunu paylaştı. Peki A101'de bu hafta hangi ürünler indirimde? A101’deki hangi ürünün fiyatı ne kadar? İşte A101'in yeni kataloğu...

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu azaldı. Peki İstanbul'dan kaçanlar hangi illere gitti? İşte İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk'ün konu ile ilgili analizi...

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Benzine Salı günü 2 lira zam geliyor! Akaryakıta zam üstüne zam! Yeni fiyatlar tam bu kadar olacak! 

Dolar kuru ve uluslararası ürün fiyatındaki artışın etkisiyle önümüzdeki günlere benzinin litresine yeni bir zam yapılacak. Peki benzinin litresi hangi ilde ne kadar olacak? 

Evde bakım maaşı yattı mı? 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Son dakika!

Temmuz'un ortalarına gelindiğinde, evde bakım maaşının hangi illere ödendiği merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Asgari ücretliler dikkat! Yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek? 

Yeni asgari ücretin ne zaman verileceği temmuz ayına girilmesinin ardından merak konusu oldu. Peki yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek?

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

MEB tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı verildi. Peki depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

hangi illere yeni stat yapılacak Haberi

hangi illere yeni stat yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suat Kılıç döneminde stadyum seferberliği başlatmıştı. Yıllardır stadyum hasreti çeken Bursa, Eskişehir, Konya, Sivas, Gaziantep ve Ankara gibi şehirlerin takımlarına ve taraftarlarına müjde verildi. Peyderpey 29 stat projesi açıklandı. 


Birçoğunun ihalesi yapıldı, inşaatlara başlandı. Aradan yıllar geçti ama projelerin çoğu tamamlanamadı. Üstelik stat inşaatları için yüklenici firmalara verilen süreler de çoktan doldu. 


SADECE 5 STAT AÇILDI 

Bu süreçte sadece Konya, Bursa, Antalya, Mersin ve Afyonkarahisar’daki stat inşaatları tamamlandı. Bursa ve Afyon’da 2 yıl, Konya ve Antalya’da ise yaklaşık 15 ay gecikme oldu. Bu süreçte sözleşme fesihlerinden doğan süre kaybı etkili oldu. Mersin’de ise ihaleyi kazanan firmaya yasak gelince inşaatta kısa bir gecikme yaşandı. 


MALİYETLER KATLANDI 

Stat inşaatları devam ederken maliyet rakamları da arttı. Örneğin; 120 milyon liraya yapılacağı belirtilen Bursa’daki...