25 / 04 / 2024

Hangi Özelliklere Göre EKB Veriliyor

Hangi Özelliklere Göre EKB Veriliyor

Enerji Kimlik Belgesi olmadan binaların alım satımı yapılamayacak. Enerjikimlikbelgesi.com Kurucu Ortaklarından Enerji Verimliliği Uzmanı Ilıcalı, 2 Mayıs'tan itibaren başlayacak zorunluluğun 2011 'den önce ruhsat alınmış binalar için de geçerli olduğu uyarısında bulundu.

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre ne kadar arttı? Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı açıkladı

Milyonlarca insan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını merak ediyor. Ulusal Kırmızı Et Başkanı Ahmet Hacıince, Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıkların et fiyatlarına göre hangi oranla yüksek satılacağını açıkladı. İşte detaylar…

Ev fiyatları neye göre belirlenir?

Ev alırken fiyatların oldukça değişkenlik gösterdiği biliniyor. Peki bu fiyatlar neye göre değişiyor? Bir evin fiyatını belirlerken hangi kalemler dikkate alınıyor?

Emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Kira artışı hangi orana göre yapılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi ile kira bedelinde belli oranlarda artış da yapılıyor. Kanunen kira bedeline yapılacak zammın enflasyonu aşmaması gerekiyor. Peki, kira artışı hangi orana göre yapılır?

Eli Aseo: Mevcut konjonktüre göre kendimizi ayarlamamız gerekiyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo, konut fiyatlarına değinerek piyasa hangi fiyatı gerektiriyorsa o fiyattan ona göre satacağız, dedi.

İllere göre sit alanları istatistiği!

Sit alanları; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle korunması gerekli alanlara deniyor. Peki, Türkiye'de hangi ilde kaç sit var? İşte illere göre sit alanları istatistiği..

Konut kira artışı neye göre yapılır?

Konut kiralamalarında sözleşmesi yenilenen kiracıya hangi oranda zam yapılacağına dair yasal esaslar Borçlar Kanununda yer alıyor. Buna göre, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte hesaplama örneği...

Sit alanı neye göre belirlenir?

Sit alan, doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar olarak ifade ediliyor. Peki sit alanı neye göre belirlenir?

Kira zammı neye göre yapılır?

Kira zammı neye göre yapılır?: Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre, ev sahipleri ÜFE oranlarını geçmeyecek oranda zam yapabiliyor. Peki kira zammı hangi ÜFE ile hesaplanıyor?

ABD'de ikinci el konut satışları yıllara göre nasıl gelişti?

ABD'de ikinci el konut satışları 2007'den günümüze kadar nasıl bir gelişim gösterdi? ABD'liler, ikinci el konuta hangi yıllarda ilgi gösterdi? Amerika'da ikinci el konut satışlarının durumu nedir? İşte ABD'de ikinci el konut satışların yıllara göre durumu

Işık Gökkaya: Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,4 arttı!

Işık Gökkaya, konut satışlarının 2013'ün ilk dokuz ayında 862 bin olarak gerçekleştiğini belirterek, "Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,4 arttı" dedi.

Hangi Özelliklere Göre EKB Veriliyor Haberi

Hangi Özelliklere Göre EKB Veriliyor

Türkiye’de 2 Mayıs 2017'den itibaren mevcut binalar için  Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğu başlıyor. Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği'negöre, sözkonusu tarihten sonra enerji kimlik belgesi olmayan yapıların alım ve satımı yapılamayacak. Enerjikimlikbelgesi.com’un yöneticilerinden Emre Ilıcalı, 2 Mayıs 2017 tarihinden başlayacak zorunluluğun 2011'den önce ruhsat alınmış binalar için de geçerli olduğu uyarısında bulundu.


Türkiye’de Enerji kimlik belgesi uygulaması zorunluluğunun 2011 yılında yeni binalar ve yeni projeler üzerinden başladığını hatırlatan Emre Ilıcalı, yeni binaların en az C sınıfı enerji kimlik belgesini almadığı taktirde yapı kullanma izin belgesi alamadığını açıkladı.


Mevcut Binalarda C Sınıfı Şart Değil!

Enerjikimlikbelgesi.com kurucu ortaklarından , Enerji Yöneticisi  Emre Ilıcalı, mevcut binalara ise EKB alması için 2 Mayıs 2017 tarihine kadar süre tanındığını hatırlattı. Ilıcalı “Bina yöneticileri ve sahipleri için bu sürenin...