27 / 04 / 2024

hangi yapılar emlak vergisinden muaf

hangi yapılar emlak vergisinden muaf

Emlak vergisi, bina, arsa, arazi gibi taşınmaz mallar için alınan vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, kimi binalar için vergi ödenmiyor. Peki hangi binalar için emlak vergisi ödenmez?

Keskin Grup Elektrik İnşaat Yapı Malzemeleri Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keskin Grup Elektrik İnşaat Yapı Malzemeleri Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Keskin tarafından kuruldu.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Özcan Evliyaoğlu tarafından Sancaktepe'de kuruldu.

Dündar Yapı Grup Emlak Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dündar Yapı Grup Emlak Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 350 bin TL sermaye bedeli ile Ali Dündar tarafından kuruldu.

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

hangi yapılar emlak vergisinden muaf Haberi

hangi yapılar emlak vergisinden muaf

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisinin ödenmeyeceği gayrimenkuller daimi muaflıklar ve geçici muaflıklar başlığı altında Emlak Vergisi Kanunu kapsamında belirtiliyor. Buna göre kamu kurumlarına ait binalar; Koruma ve sit alanlarındaki binalar için emlak vergisi ödenmiyor.


Kanun kapsamında daimi muaflıklar şu şekilde sıralanıyor;


Daimi muaflıklar:

Madde 4 –  Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. 


- Özel bütçeli idarelere (Mazbut vakıflar dahil), il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 


- İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseselere ait;


- Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletme binaları;


- Belediye sınırları içindeki yolcu...