19 / 04 / 2024

haritanın dili

haritanın dili

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Lejand nedir?

Belli bir bölgenin haritası hazırlanırken mutlaka olması gereken unsurlar arasında lejand bölümü de yer alıyor. Peki lejand nedir, işte yanıtı...

Lejand ne demektir?

Harita çizilirken mutlaka olması gereken hususlar arasında yer alan lejand ne demektir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı harita hazırlanıyor!

İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı haritanın hazırlandığını belirtti ve detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin

Girişimcilik, birçok insan için özgürlük, bağımsızlık ve başarı anlamına gelir. Başarılı girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirerek dünyada iz bırakırlar. Ancak, girişimcilik yolculuğu zorlu bir süreçtir. İşte, başarılı girişimci olmanın 10 adımı...

1 doların 45 gün sonra ne kadar olacağı bir bir açıklandı! O bankanın açıkladığı rakamı görenlerin resmen dili tutuldu!

1 doların 45 gün sonra ne kadar olacağı bir bir açıklandı... O bankanın açıkladığı rakamı görenlerin resmen dili tutuldu... Hemen bu son dakika açıklamasına bakın!

Ekonomist Selçuk Geçer doların kasıp kavuracağı tarihi açıkladı! Bu günler iyi günleriniz! Görenlerin dili tutulacak

Ekonomist Selçuk Geçer, doların kasıp kavuracağı tarihi açıkladı. ''Bu günler iyi günleriniz'' diyerek dolar için rakam verdi. Bu günler iyi günleriniz! Bu rakamı görenlerin dili tutulacak.

Dolar 7 TL birden fırlayacak! İslam Memiş ilk ve son kez tarih verdi! Bu tarihi görenin dili tutulacak

Piyasa uzmanı İslam Memiş, doların yaklaşık 7 TL birden fırlayacağı tarihi ilk ve son kez açıkladı. Bu tarihi görenin dili tutulacak!

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları görenin dili tutulacak! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 18 Ocak altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın bugün 1897 dolara kadar geriledi. Altın kan kaybediyor! Bu rakamları görenin dili tutulacak! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 18 Ocak 2023 canlı altın fiyatları...

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor" dedi.

Emlak sektörünün dili çözüldü! Emlakçı balonu patlıyor!

Ev almayı düşünen birçok vatandaş emlakçı emlakçı gezmekten ya da bütün gün boyunca sitelerde dolaşmaktan sıkılmış durumunda. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet İren, bugünkü yazısında, emlakçıların en çok söylediği bahaneleri anlattı.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Aydın Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Çankırı'da komisyonla ilgili bilgiler verdi. Oğuz, "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin UNESCO'ya aday olduğunu söyledi.

Kadıköy Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan AVM'ye ret!

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

TİKA Ürdün Üniversitesi'nde 4 derslik açtı!

TİKA'nın katkılarıyla Ürdün Üniversitesi'nde Türkçe dili eğitimi için yaptırılan son teknolojiyle donatılmış 4 dersliğin açılışı yapıldı.

haritanın dili Haberi

haritanın dili

Lejant sembolleri ve anlamları!

Lejant sembolleri, harita çiziminde kullanılan, söz konusu bölgedeki özel durumların ifade edilmesine yarayan işaretlerdir. Haritada olmazsa olmazlar arasında yer alan lejant sembolleri ve anlamları kullanıldıkları haritaya ve harita amacına göre değişkenlik gösterir.


Haritanın dili ve harita anahtarı olarak da bilinen lejant sembolleri ile, haritaların üzerinde kullanılan renklerin, simgelerin, terimlerin anlamını ve ölçek ile kuzey işareti gibi detaylar belirtiliyor.


Dilimize Fransızcadan geçen coğrafi terim olan lejant, halk arasında lejand olarak da biliniyor.


Bazı lejant sembolleri ve anlamları..






Işıl Seren...