24 / 04 / 2024

Hasandağı turizme kazandırılıyor

Hasandağı turizme kazandırılıyor

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Tarihi Niğde evleri turizme kazandırılıyor!

Tarihi Niğde evleri, Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından yapılan restorasyonun ardından turizme kazandırılıyor.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Ahlat'taki Madavans Vadisi turizme kazandırılmalı!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Ahlat'taki Madavans Vadisi'ne ilişkin, korunarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kırıkkale Sulu Mağarası turizme kazandırılıyor!

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Hasandağı turizme kazandırılıyor Haberi

Hasandağı turizme kazandırılıyor

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi alanında incelemelerde bulunan Ataklı, buranın çok yönlü turizm kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.Hasandağı'nın kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olduğunu belirten Vali Ataklı, kış spor turizminin geliştirilmesi için gerekli proje çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Bu konuda ilgili tüm kurumların işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Ataklı, bakanlık uzmanlarının da Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde farklı etkinliklerin yapılabileceği düşüncesine sahip olduklarını belirtti. Yapılacak yatırımlarla Hasandağı'nın Orta Anadolu'nun en önemli turizm merkezi haline geleceğine işaret eden Vali Ataklı, bölgeye giden yolun bakım ve onarımıyla kayak pistlerinin...