25 / 04 / 2024

haşena sağı tüneli

haşena sağı tüneli

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kent merkezindeki araç trafiğini önemli oranda rahatlatacak köklü çözüm projesini açıkladı. Özdemir, Harşena Dağı'nın altından açılacak tüneli 2015 yılında kullanıma açacaklarını söyledi.

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen Kızılcahamam Tüneli'nin açılışı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu...

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Kızılcahamam Tüneli Eylül'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa zamada Ankaralıların hizmetine sunulacağını belirterek, Kızılcahamam Tüneli'nin de Eylül'de faaliyete geçeceğini söyledi.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 61'i tamam!

Tarihi İpek Yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 61 gerçekleşme sağlandı...

Salarha Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

Rize'nin 68 yıllık hayali olan ve tamamlandığında kentin kuzeyle güneyini en kısa güzergahtan birbirine bağlayacak olan 2.9 kilometrelik çift tüplü Salarha Tüneli'nde sona gelindi.

Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tam gaz!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren ve Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli açıldı!

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli açıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un bu bölgedeki trafiğine önemli bir rahatlama sağlayacaktır" dedi. 

Salarha Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Tamamlandığında Rize’nin şehir ulaşımında önemli bir rahatlık sağlayacak olan Salarha Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

Ilgaz Tüneli yarın açılıyor!

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı’na inşa edilen tünel yarın açılıyor. Bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, sürücülerin İç Anadolu’dan Batı Karadeniz’e kolay ve hızlı ulaşmasını sağlıyor.

haşena sağı tüneli Haberi

haşena sağı tüneli


Uzun süredir şehrin trafik akışında alternatif yolun önemli rol oynayacağını belirten Özdemir, Harşena Dağı'nın altından açılacak tüneli 2015 yılında kullanıma açacaklarını söyledi. Özdemir, tünele Ferhat Tüneli ismini vermeyi düşündüklerini ifade etti.


Cafer Özdemir, 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği ve ildeki trafiğe büyük rahatlama sağlayacak yeni proje hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki tünelin Hükümet Konağı arkasından başlayıp Harşena Dağı altından geçerek Kurşunlu Mahallesi'nde oluşturulacak döner kavşağa çıkarak trafik akışına hız verileceğini bildiren Başkan Özdemir, "Amasya'nın uzun zamandır beklediği şehir içi trafiğini rahatlatacak olan 'çılgın proje' diyebileceğimiz projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz." dedi.


Tünelin, çevre yolu tamamlandıktan sonra Amasya'nın araç trafiğini kısmen de olsa rahatlatacağını ve özellikle transit araç geçiş noktasında ciddi faydasının olacağını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Ancak mevcut şehir içerisinde...