19 / 04 / 2024

hatay rant sorunu

hatay rant sorunu

Kentteki çarpık yapılamadan memnun olmadığı dile getiren Hatay Valisi Erdal Ata, "imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır” dedi.

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Adana Ceyhan'dan Hatay Erzin'e devredilen arazi sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesi talebini meclis gündemine taşıdı..

Trabzon Sürmene'deki rant sorunu meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde yaşanan orman yangını TBMM gündemine taşıdı..

Hatay'ın ulaşım sorunu çözülüyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hiçbir ayrım gözetmeden il genelinde ulaşım sorunlarını en aza indirmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Hatay'ın 15 ilçesinin yol sorunu çözüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekipleri Hatay’ın 15 ilçesinde yeni yol, bakım ve onarım çalışmaları ile Hataylıların takdirini kazanıyor.

Hatay'ın yol sorunu çözüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yağmur suyunun daha hızlı ve kolay deşarj edilmesi amacıyla Hatay genelinde ki sorunları çözüme kavuşturuyor.

Hatay'ın sorunu imar ve ulaşım!

Hatay Valisi Erdal Ata, ilin temel sorunlarının 'imar ve ulaşım' olduğunu söyledi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi ziyaret eden Vali Ata, kent hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Hatay'ın trafik sorunu çözülüyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, ''Antakya trafiğini rahatlatmak ve şehrimize vizyon katmak için kavşak projemizi yaptık. Eyüp Sultan Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nin kesiştiği, kuzeygüney yönünde gidiş gelişleri sağlayan ve trafik akışını düzenleyecek bir proje ''

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

hatay rant sorunu Haberi

hatay rant sorunu

Hatay Valisi Erdal Ata, "Bundan sonra yapılacak imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın çağdaş bir ortamda yaşaması için gerekli olan her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır” dedi.


Vali Ata, “Muhtarlar ve Halka Buluşma” toplantıları kapsamında Arsuz ilçesindeki Uluçınar Gençlik Kampında vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 


Ata,"Samandağ’dan buraya bağlantı yolunun yapılmasının hem bu bölge hem de ilimiz için faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğitimle ilgili kimse bahsetmedi ama ben notlara baktığım zaman özellikle orta dereceli okullarda ve Anadolu lisesinde derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu görüyorum. Bunun, ilimiz ortalamasına çekilmesi için ilave yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan kamu binalarındaki yetersizlikleri biliyoruz. Spor tesisleri ile ilgili de talepler var. Onları da mutlaka değerlendireceğiz" dedi.



İmkanlar ölçüsünde Arsuz ilçesinin...