27 / 04 / 2024

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 



Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde turizmin önemli merkezlerinden biri olan Alan Yaylasının 50 yıldır devam eden sorunları çözülüyor Sabah'tan Ziya Ramoğlu'nun haberine göre; Kadastro ve elektrik abonesi sorunlarını girişimleri sonucu çözen TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'a yayla halkı teşekkür etti. Hüseyin Yayman, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla halkımızın sorunlarını teker teker çözüyoruz" dedi.

Tapular teslim edilecek 

Senelerdir Alan yaylasında oturmalarına rağmen tapuları olmayan yayla sakinleri kadastro çalışmalarının başlamasıyla beraber büyük sevinç yaşadı. Kadastro çalışmalarının sona ermesinin ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak. Alan Yaylasının diğer bir sorunu ise elektrik abonelik işlemleri konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının 2022 Ocak ayında sona ermesi bekleniyor. Bu süreçte ölçü çalışmaları ve listelerin askıya çıkarılıp kesinleşmesi gerekiyor. Listelerin kesinleşmesiyle tapulaştırma çalışmalarına başlanacak. Alan yaylasındaki hak sahipleri en geç 1 sene içerisinde tapularına kavuşmuş olacaklar.

Hatay Alan Yaylası nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Yaylacılar teşekkür etti 

Alan Yaylasının 50 senedir süren sorunlarını çözen Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'a, yayla sakinleri teşekkür ettiler. Yayla sakinleri "50 yıldır tapularımızı alamıyorduk. Kadastro çalışmasının başlaması bizleri çok sevindirdi. Yine elektrik aboneliği konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sorunumuz da çözüldü. Allah kendisinden razı olsun. Bizleri sorunlarımızla baş başa bırakmadı. Sayısız defa Yaylamıza kadar gelip sorunlarımızı yerinde gördü. Sıkıntılarımızı dinledi, çözüme kavuşturdu." dedi.

Sorunlar tek tek çözülecek 

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman "Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Üç yılda yaklaşık 8 defa Alan yaylasına giderek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunlarını dinledik. Orman ve Tapu Kadastro çalışmaları sonucunda hak sahiplerini tapularına kavuşturacağız. Alan yaylası kurulduğu günden bugüne devam eden bir sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 bin vatandaşımızın yaşadığı Alan yaylasının elektrik konusunu da çözüme kavuşturduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla halkımızın sorunlarını teker teker çözüyoruz" dedi.

Hatay Yayladığı için kamulaştırma kararı!


 


Geri Dön