29 / 03 / 2024

havalimanı hisseleri satılacak mı

havalimanı hisseleri satılacak mı

İstanbul Havalimanı'nın açılışının üzerinden bir sene geçmeden işletmesinin satıldığı iddia edildi.

Yatırımcılar dikkat! 3 ilde 6 arsa satılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanlarına göre üç ilde 6 arsa arsa satılacak. İşte söz konusu ihaleler ile ilgili detaylar...

ŞOK'ta 2 yıl garantili 5 parça tencere seti 5 bin 899 TL'ye satılacak! ŞOK 9 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu

ŞOK Market haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta bu hafta 2 yıl garantili 5 parça tencere seti 5 bin 899 TL'ye satılacak. İşte ŞOK 9 aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu...

Antalya’dan arsa almak isteyenlere müjde! O ilçede arsa satılacak!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesinde bir adet arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 14 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Nevşehir’de iki arsa satılacak! İhale tarihi 13 Aralık!

Nevşehir ili, Ürgüp ilçesinde iki adet arsa satışa çıktı. Arsaların fiyatı belli olurken, açık teklif usulüyle satılacak.

Milli Emlak Şefliği, o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi satılacak!

Bayburt ili, Aydıntepe ilçesinde yer alan 3 adet arazinin satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüyle satılacak araziler için 13 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Ankara’da bir arsa satılacak! Fiyatı belli oldu!

Ankara ili, Beypazarı ilçesindeki bir adet arsa satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 18 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Fındık bahçesi almak isteyenlere müjde! Trabzon’da fındık bahçesi satılacak!

Trabzon ili Arsin ilçesinde fındık bahçesi satılacak. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

O ilde 3 arsa satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Çorum ili, Alaca ilçesinde yer alan 3 adet arsa satışa satılacak. Arsaların satışı için 4 Aralık’ta açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

O ilde bir iş yeri satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesine bağlı bir iş yeri satılığa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için 30 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Konya’da 8 taksitle sanayi alanı imarlı arsa satılacak!

Konya ili, meram ilçesinde 8 taksitle sanayi imarlı arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsalar için 29 Kasım’da ihale düzenlenecek.

havalimanı hisseleri satılacak mı Haberi

havalimanı hisseleri satılacak mı

İstanbul Havalimanı'nın ortaklarından bazıları 11 milyar dolar değer biçilen havalimanındaki paylarını satmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in haberine göre, bu satış için ABD'li yatırım bankası Lazard ile anlaşıldığı belirtildi.

Konu hakkında iki kaynağın verdiği bilgiye göre Fransız Vinci mega proje ile ilgileniyor. Vinci'nin yanında TAV Havalimanları ve onun Fransız ortağı Aeroports de Paris de alanın işletmecisi İGA ile de ilgileniyor. Ferrovial SA'nın da proje ile ilgilendiği belirtiliyor.

KOLİN PAYLARINI SATMIŞTI


Üçüncü Havalimanı işletmecisi İGA, 6.4 milyar dolarlık borçlandıktan sonra (bugünkü kurla yaklaşık 39 milyar TL) Türkiye'nin en borçlu özel sektör işletmesi konumunda bulunuyor. Şirketin devlete havalimanın kirası için senede ortalama 1.1 milyar euro (Bugünkü kurla yaklaşık 7.5 milyar TL) ödeme yapması gerekli.

An itibariyle üçüncü havalimanının yüzde 35'i Kalyon İnşaat'ın, yüzde 25'i Cengiz İnşaat'ın yüzde 20'si Limak...