28 / 03 / 2024

havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı mı

havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı mı

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

İş Bankası'ndan gelen teklif vatandaşa voleyi vurduracak! Emekliler bu promosyonlara hayır diyemeyecek

İş Bankası'ndan gelen promosyon haberi emeklileri sevince boğdu. Haziran ayı emekli promosyonlarını güncellediğini halka ilan etti. İşte duyanları sevince boğan İş Bankası'nın güncel emekli promosyon kampanyasının detayları.

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Saç ekimi yapanlar parayı vurdu, THY, ’Turkish Hairlines’ oldu!

Dünyanın en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline gelen Türkiye’ye geçtiğimiz yıl saç ektirmek için yurt dışından gelen turist sayısının 1 milyonu aştığı belirlenirken, bu kişilerin bıraktığı döviz ise dudak uçuklatacak miktarda…

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

'Dolar 25 lirayı aşacak' iddiasının ardından gelen son dakika açıklaması: Uygun görüyoruz

Doların küresel piyasalardaki etkisini artıracak adımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye'de doların '25 lirayı göreceğini' iddia eden Selçuk Geçer'in ardından gelen son dakika açıklaması 'Acaba bu iddia gerçek olur mu?' endişelerini beraberinde getirdi.

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından kira alınmayacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 yılı için kira alınmayacağını dile getirdi. 

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı mı Haberi

havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı mı

Bu yıl hem ekonomik hem de siyasi nedenlerle turist sayısında yaşanan gerileme, hava yoluyla gelen yolcu sayısını da etkiledi. Özellikle Rus turistlerde yaşanan kayıp, Antalya’yı olumsuz etkiledi. Antalya’ya Ocak-Temmuz döneminde hava yoluyla gelen yolcu sayısı 6 milyon 220 bin 762 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Temmuz’da Antalya Havalimanı’ndan 1 milyon 947 bin 771 kişi, Gazipaşa Havalimanı’ndan da 62 bin 280 kişi giriş yaptı. İki havalimanından kente giren toplam yolcu ise 2 milyon 10 bin 51 oldu. 

Ocak-Temmuz döneminde Antalya Havalimanı’ndan toplam 6 milyon 58 bin 892 kişi, Gazipaşa Havalimanı’ndan da 161 bin 870 yolcu giriş yaptı. İki havalimanından gelen yolcu sayısı toplam 6 milyon 220 bin 762 kişi olurken, geçen yılın aynı dönemine göre bu sayı sayı...