28 / 03 / 2024

havaray hattı nerede

havaray hattı nerede

İhalesi gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın sonuçları açıklandı. Alarko Holding ortaklarından olan Alsim, ihaleyi KDV hariç 1,29 milyar TL teklif vererek kazandı.

Eviniz fay hattı üzerinde mi? e-Devlet fay hattı sorgulama!

Türkiye'de son günlerde peş peşe meydana gelen depremler sonrası vatandaşlar evlerinin fay hattı üzerinde olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Türkiye'deki fay hatları nerede? Eviniz fay hattı üzerinde mi? İşte Türkiye'deki fay hatları...

İzmir'e havaray geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, havaray çalışmalarınına başladıklarını söyledi. Havarayın ilk hattı 2.3 kilometrelik mesafede ESBAŞ ile fuarizmir arasında olacak.

Dünyanın ilk hyperloop hattının nerede kurulacağı belli oldu!

Hyperloop Transportation Technologies, 2020 yılında hizmete sunulması planlanan ilk ticari Hyperloop hattını Abu Dabi’de inşa etmeye başlıyor.

Sefaköy-Başakşehir Metro hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattı Aksaray–İkitelli Hattıyla Mimar Sinan İstasyonu’nda, Kirazlı–Halkalı hattıyla Halkalı Merkez’de Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattıyla Mehmet Akif İstasyonu’nda birleştiriyoruz." dedi

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 20 gün sonra açılıyor!

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 15-20 gün sonra açılacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yapıyoruz. Bu hattı bazı metro hatlarıyla birleştireceğiz. " dedi.

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı neden iptal edildi?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray projesini neden iptal ettiklerini açıkladı....

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

Vadistanbul Havaray hattı açılıyor!

Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasında hayata geçirilen Havaray hattı açılış için gün sayıyor.

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Alarko Holding'den Havaray ihalesi açıklaması!

Alarko Holding, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı ihalesine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul’un ilk havaray ihalesinde 4 firma devre dışı kaldı!

İstanbul’un ilk havaray ihalesi gerçekleşti. 12 Ocak'ta gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesine 7 firma katıldı. İtirazlar sonucunda toplam 4 firma devre dışı kaldı.

İstanbul'da 6 metro hattının danışmanlık ihalesi 18 Mayıs'ta!

İBB metro yatırımlarına hız verdi. 18 Mayıs Perşembe günü 6 metro ve 1 havaray hattının danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapılacak.

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

havaray hattı nerede Haberi

havaray hattı nerede

İstanbul’un ilk Havaray projesi olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesi gerçekleşti. 17 istasyondan oluşacak projenin ihalesine 6 firma katılım gösterdi. İhalenin sonuçları açıklandı. Proje, Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek. Alarko, 30 dizi Havaray aracı ile hizmet verecek olan projenin ihalesine KDV hariç 1,29 milyar TL vererek projeyi üstelenen şirket oldu.


2019 yılında açılması planlanan hat, 11.7 kilometre uzunluğuna sahip. Sefaköy metrobüs durağından başlayacak olan proje Halkalı Meydanı'ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu'na kadar gidecek. 


Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray hattı, Beylikdüzü-İncirli Metrosu, Kirazlı-Halkalı hafif metro hattı ve Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosuyla entegre olacak. Projenin E-5 trafiğini rahatlatması planlanıyor. 



Nuran...