25 / 04 / 2024

havaray istanbul

havaray istanbul

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak " havaray " için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilecek!

Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergahları belli oldu. İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilmesi planlanıyor..

Havaray projesi!

4.Levent'teki metro istasyonunun yanında yer alan İETT durağından başlaması planlanan havaray hattının Çeliktepe Mahallesi'nin İsmet İnönü Caddesi'nden ilerlemesi planlanıyor. Hat binaların orta kat seviyesinde olacak şekilde tasarlanıyor...

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul’un ilk havaray ihalesinde 4 firma devre dışı kaldı!

İstanbul’un ilk havaray ihalesi gerçekleşti. 12 Ocak'ta gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesine 7 firma katıldı. İtirazlar sonucunda toplam 4 firma devre dışı kaldı.

Japonya'daki havaray teknolojisi İstanbul’a getirilecek!

Erman Akgün, Japonya’da 1964’ten beri kullanılan havaray teknolojisini İstanbul’a getirmek için ciddi görüşmeler yaptıklarını söyledi. Akgün, “Sıfır kaza ile işletilen Japon hızlı tren teknolojisini de Türkiye’ye nasıl getirebileceğimize bakıyoruz” dedi

Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!

Vadi İstanbul Havaray projesi Artaş - Aydınlı - Invest - AFK Adi Ortaklığı tarafından yapılacak. Vadi İstanbul Havaray projesinin uzunluğu 750 metre olarak belirlendi.

İşte İstanbul'daki Havaray projeleri ve uzunlukları!

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

İstanbul'a 11 ayrı havaray hattı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ‘Havaray’ın güzergahları belirlendi..

İstanbul'un Havaray projesine onay geldi!

İstanbullular'ın uzun süredir beklediği Başakşehir-Sefaköy- Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylandı..

İstanbul'da havaray için düğmeye basıldı!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak " havaray " için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

İşte İstanbul‘daki havarayın güzergahları!

Ulaşım projelerine ağırlık veren ve son dönemde milyarlarca liralık yatırım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı.İstanbul‘daki havarayın güzergahları belli oldu.

İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilecek!

Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergahları belli oldu. İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilmesi planlanıyor..

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.

Havaray, İstanbul'un gündemine 50 yıl önce de gelmiş!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına işlediği havaray hattı projesinin 1964 yılında dönemin Belediye Başkanı Haşim İşcan'a teklif edilmiş, İşcan da olumlu karşılamış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ort

İstanbul'a havaray geliyor!

Yüksek Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Ankara ve İzmir’ de düşünmeli diyerek 15 yıl önce çizdiği projeler şimdi uygulanmaya başlıyor. İstanbul'a havaray geliyor...

havaray istanbul Haberi

havaray istanbul

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. D-100 Karayolu ile Sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi.  


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ve "havadan giden tramvay" olarak bilinen "havaray"ın güzergahları belirlendi. 


Havaray hatlarından bazılarının projeleri çıkartılırken, kimilerinin ise etüt projelerine devam ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. Bu projeler arasında Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre), Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre), 4. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre), Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre), Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre), Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre), Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor. 


Havaray projesinin yapım ihalesi 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray hatları için ihale ilanlarını yayınlamaya başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü...