26 / 04 / 2024

Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!

Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!

Vadi İstanbul Havaray projesi Artaş - Aydınlı - Invest - AFK Adi Ortaklığı tarafından yapılacak. Vadi İstanbul Havaray projesinin uzunluğu 750 metre olarak belirlendi.




Vadi İstanbul Havaray projesi Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından yapılacak. Türkiye'nin özel sektör tarafından yapılan ilk raylı sistemi olan proje işletmeye alındıktan sonra İBB'ye devredilecek.


Vadi İstanbul Havaray projesi Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına yapılacak. Vadi İstanbul Havaray projesinin uzunluğu 750 metre olarak belirlendi.


Vadi İstanbul Havaray projesinde iki istasyon planlandı. Vadistanbul tarafında olan istasyon viyadükte yer alıyor. Perona inen yolcular Vadistanbul AVM'nin 2.katına direkt ulaşabiliyorlar. Diğer istasyon ise Vadistanbul projesinin doğu tarafına planlandı.


Vadistanbul'un ikinci istasyonu olan Seyrantepe İstasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro işletme şirketi olan Ulaşım AŞ.’nin olan M2 Yenikapı-Hacısoman hattı duraklarından Sanayi İstasyonuna, GS TT Arena stadyumu tüneli ile entegre olacak.


Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön