26 / 04 / 2024

havuz yapımı

havuz yapımı

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için öncelikle projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsatı alınan havuz inşaatı nasıl yapılır?

Sitelere sonradan havuz yapılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu'ya gelen soruda, 6 parselde kurulu sitede 22 konut bulunduğunu dile getiren okuyucu, siteye havuz yaptırmak istendiğini belirtti. Okuyucu, bu havuzun yapılıp yapılmayacağını ve yapım bedelini ödemek zorunda olup olmadığını sordu. 

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ayhan tarafından kuruldu.

Koronavirüs kişisel havuz yapımına talebi arttırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada "Kişisel havuz yapım talebi, koronavirüs nedeniyle geçen seneye göre yüzde 25-30 oranında arttı." diye konuştu.

Ahter Havuz Yapı ve İnşaat Malzemeleri İmalat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahter Havuz Yapı ve İnşaat Malzemeleri İmalat İthalat İhracat Ticatet Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile M.M. Alperen Yıldız tarafından kuruldu.

Kartal'da park yapım çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı tamamlandığında ilçedeki en büyük park olacak olan Havuz Sokak’taki park alanında incelemelerde bulundu.

Çatıda açık havuz yapılır mı?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 35 inci maddesinde çatılara ilişkin hükümler yer alıyor. Peki, çatıda açık havuz yapılır mı?

Aliağa Belediyesi Havuz Yapımı İhalesine Çıkıyor!

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kuru havuz yapım işi ihalesine çıkacağını duyurdu. İhale dokümanının Aliağa Belediyesi İhale İşleri Servisi’nden de satın alınabileceği kaydedildi.

Pekcan Havuz Mimoza Kent Sitesi'nde dört havuzun yapımını bitirdi!

Pekcan Havuz, İzmir'de örnek gösterilen projelere imza atan Eroğlu İnşaat'ın Hıfzıssıhha'da tamamladığı Mimoza Kent Sitesi'nde, ikisi yüzme, ikisi süs olmak üzere toplam dört havuzun yapımını bitirdi.

Siirt'te AVM yapımı ve kiralanması işi 48 milyon 446 bin 10 TL !

Merkez, Yeni mahallesinde 15 bin 880 metrekare alana AVM ve otel yapım işi ve 49 yıllığına kiralama işi 48 milyon 446 bin 10 TL'ye ihale edilecek...

Arnavutköy Durusu Meydanı ve Yeniköy Caddesi yapım işi ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy Durusu Meydanı ve Yeniköy Caddesi yapım işinin ihalesini 27 Aralık 2012 tarihinde yapıyor...

İkitelli OSB Sosyal Tesisi yapım işi 28 Aralık'ta ihale edilecek!

İkitelli Sanayi Organize Bölgesi'ne 2 paselde yapılacak olan sosyal tesis binası yapım işi 28 Aralık'ta ihaleye çıkarılacak...

Ege Soley yılbaşı süslerinin yapımı için atölyesine davet ediyor!

Yeni yıla girerken mekanlara renk ve doku katmakta usta Ege Soley'le yılbaşı süsleri yapımının tüm inceliklerini öğrenmek adına sizleri Ormanada tanıtım ofisine bekliyor...

Kentsel dönüşümle yeni binalarda site yapımına ağırlık verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binalarda site yapımına ağırlılık vereceklerini söyledi

havuz yapımı Haberi

havuz yapımı

Havuz inşaatı nasıl yapılır?

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, havuz inşaatı için ruhsat izninin alındığını farz edelim. Havuz inşaatı nasıl yapılır?


Havuz inşaatı için öncelikle, yüzme havuzunun yapılması planlandığı yer havuz ve makine dairesinin hafriyatı yapılarak çıkan molozlar kamyonla döküm alanına naklediliyor. İnşaat yapımı ile ilgili süreç Dr. Pool tarafından şu şekilde anlatılıyor: Gereksiz toprak alınıp tekrar dolgu yapılmaması için, hafriyat alınırken ölçülere ve hafriyat projesine son derece dikkat edilmelidir.


Beton yüzme havuzlarında, havuz yatağı taş katmanla sıkıştırılmalı (blokaj, tüvanan, dolgu) zemin düzenlenmelidir. Böylece mümkün olan en iyi oturtma sağlanacaktır.


Yapılan blokajın üzerine mukavemeti artırmak, demirin düzgün döşenmesine yardımcı olmak ve taban betonuna toprak bulaştırmamak amacıyla yeterli kalınlıkta gro beton...