19 / 04 / 2024

Hayat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik mevzuat

Hayat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik mevzuat

Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki yönetmeliğe göre, hayat bahçeleri nasıl kurulur?

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde birçok millet bahçesini hayata geçiriyor.  81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın güncel millet bahçesi projeleri şu şekilde...

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Hayat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik mevzuat Haberi

Hayat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik mevzuat

Hayat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik!

Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelik, sirkler ile ev ve süs hayvanı üretimi ve satışı yapan işletmeler hariç olmak üzere, gerçek veya tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan hayvanat bahçelerini kapsıyor.


Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları..


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; biyolojik çeşitliliğin korunması kapsamında, evcil ve yabani hayvanların doğal yaşam ortamındaki yaşam koşullarının, hayvanat bahçelerinde azami düzeyde sağlanması için teknik, sağlık, refah ve hijyen şartlarının, hayvanat bahçelerinin açılış, ruhsatlandırma ve denetlenmelerine yönelik usul ve esasları ve yapmakla yükümlü oldukları faaliyetleri düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu...