23 / 04 / 2024

hazine arazi tapuları

hazine arazi tapuları

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile mal müdürlüğüne, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 

Konya Ereğli Milli Emlak, Konya Ereğli'deki 51 adet Hazine gayrimenkulünü yüzde 20 indirim ve taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Ereğli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Hazine arazilerinin halka arzı netleşiyor! Rekabetçi ortamda, binlerce arazi satılacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken yeni kararlar da peş peşe alınıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşüm için hazine arazilerinin halka arz edileceğini duyurdu.

Milli Emlak o ildeki 304 adet Hazine arazi ile 2 iş yerini satıyor! 24 taksit ve yüzde 20 indirimle!

Konya Milli Emlak Dairesi, Konya ili, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde yer alan 306 adet Hazine arazisini satıyor. İşte ayrıntılar...

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti. 

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

İktidar serbest bölgeye gelen yatırımcılara birçok başlıkta destek veriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de 7 serbest bölgeye tahsisi gerçekleştirilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 milyon TL olduğunu duyurdu.

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

Denizli Sarayköy’de 970 kişi arazilerinin tapularına kavuştu!

Denizli Sarayköy’de yürütülen arazi toplulaştırma çalışmasında bin 100 hektar alan tescil edildi ve 970 kişi tapularına kavuştu.

İzmir Menderes'te 50 dönümlük hazine arazisi Diyanet'e devredildi!

İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 50 dönümlük arazi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Etibank tarafından kullanılan alanın planlarında da değişiklik yaptı. 

60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Hazine arazisi kiralayacaklar dikkat! Hak sahipleri nasıl belirlenecek?

Tarımsal üretimin arttırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi için Hazine'ye ait arazilerin topraksız çiftçilere kiralanmasına yönelik ilanlar yarın yayınlanacak. 6 ildeki 1.291 arazi için süreç başlayacak. Başvurular nereye yapılacak, kimler hak sahibi olabilecek? İşte detaylar...

Hazine’den çiftçiye kiralık arazi!

Hazine arazilerinin çiftçilere rayiç bedelinin yüzde 1.5’una topraksız ve az topraklı köylülere kiraya verileceği açıklandı. Kiralamanın 10 yıla kadar uzayabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

hazine arazi tapuları Haberi

hazine arazi tapuları

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.


Söz konusu hazineye ait taşınmazın özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor.


Taşınmazların satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebiliyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?


Kesinleşen ihale kararı kendisine tebliğ eden mükellef 15 gün içerisinde taşınmaz malın satış bedelini idareye yatırarak tapu kayıtlarında taşınmazın ferağını (tapusunu) alabiliyor.


Taşınmazın satış bedeli tamamen ödenmedikçe tapuda ferağ verilmeyecek ancak, kalan taksit tutarı ile kanunî faizleri karşılayacak miktarda...