28 / 03 / 2024

hazine arazileri satılır mı

hazine arazileri satılır mı

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir gelmesi hedefleniyor. 

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Konya'da 182 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan büyük Ekim fırsatı! 

Konya Kulu Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Kulu ilçesi, Zincirlikuyu Mahallesi'nde yer alan 182 adet Hazine arsası satılıyor. İşte detaylar...

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

hazine arazileri satılır mı Haberi

hazine arazileri satılır mı

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir gelmesi hedefleniyor. Kırsalda yaşayan 600 bin vatandaşın da ektiği tarlaya, araziye sahip olması için fırsat kapısı açıyor.

Geçen yıl itibarıyla yaklaşık 700 bin hak sahibine 480 binin üzerinde taşınmaz satışı gerçekleştirildi. Yılın başında satışların toplam değeri 10 milyar liraya ulaştı. Bunların yaklaşık 7 milyar kısmı 2B satışlarından, diğer kısmı da Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış işlemlerinden elde edildi. 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre Meclis'e sunulan ikinci torba yasa tasarısı ile 2B arazileri için verilen süre 30 Kasım 2018'e kadar uzatılıyor. 

Ekonomi paketiyle Hazine'ye ait tarım arazileri kiralanabilecek. Yasanın yürürlük tarihinden itibaren 6 ay içinde bu arazileri doğrudan kiralamak için başvuruda bulunanlara, ecrimisil borçları bulunmaması...