25 / 04 / 2024

hazine gayrimenkulleri özelleştirmesi

hazine gayrimenkulleri özelleştirmesi

Özelleştirme kapsamında Hazine taşınmazlarında elde edilen irtifak, kira ve satış gelirleri, Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artış gösterdi. 

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Özelleştirme İdaresi, 7 ildeki gayrimenkulleri 48 ay taksitle satıyor! İhalesi 13 Eylül'de!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satış yoluyla özelleştiriyor. İşte fiyatlar ve ödeme seçenekleri...

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

2010-2021 yılları arasında satılan Hazine gayrimenkulleri TBMM gündeminde! 

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2010-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazine'ye ait gayrimenkulleri Meclis gündemine taşıdı. Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Büyükşehir, hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri satışa çıkarıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri 11 Kasım tarihinde satışa çıkarıyor.

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

ÖİB 10 ildeki 32 gayrimenkulü özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, 10 şehirde yer alan 32 gayrimenkulün "satış" yöntemi kullanılarak özelleştirileceği belirtildi.

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

hazine gayrimenkulleri özelleştirmesi Haberi

hazine gayrimenkulleri özelleştirmesi

Habertürk Gazetesi'nden Esra Nehir'in haberine göre; Özelleştirme uygulamalarının başladığı 1986 yılından 30 Ekim 2017 tarihine kadar 66.2 milyar dolar tahsilat sağlandı.  Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na yaptığı sunumda, son dönemde özelleştirme uygulamalarının büyük bölümünün enerji özelleştirmelerinden oluştuğu belirtildi. 

Sunuma göre, 2012 yılından 2017 Kasım ayma kadar geçen süreçte yaklaşık 6 bin megavat (MW) kurulu güçteki 10 termik santral ile bin 120 MW kurulu güçteki 71 hidroelektrik santral (HES) özel sektöre devredildi.

BİN 100 TAŞINMAZ BELEDİYELERE BEDELSİZ OLARAK DEVREDİLDİ
2017 yılında Hazine taşınmazları üzerinde hissesi veya hak sahipliği bulunan 96 bin taşınmazın hissedarlara doğrudan satışını yapmak üzere çalışmalara başlandı. Bu kapsamda, 18 bin hissedara tebligat gönderildi, bin 860 adet taşınmaz, 181 milyon lira bedelle satıldı. Böylece 3...