25 / 04 / 2024

hazine sanayi parselleri

hazine sanayi parselleri

Milli Emlak Genel Tebliği ve Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na göre, Hazineye ait sanayi parselleri küçük sanayi kooperatiflerine satılabilecek.

Hazineye ait sanayi parselleri sanayi kooperatiflerine satılacak!

Kentsel dönüşüm uygulamalarına kaynak sağlanması amacıyla Hazineye ait sanayi parselleri küçük sanayi kooperatiflerine satışı yapılacak. 

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

Balıkesir OSB'de yeni sanayi parselleri bu yıl yatırımcıya sunulacak!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Başkan Vekili Hüseyin Bekki, iki önemli otoyolun kavşağındaki Balıkesir'in yatırımlar için "yeni çekim merkezi” olduğuna dikkat çekti. Bekki, yeni sanayi parsellerinin bu yıl yatırımcıya sunulacağını belirtti.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Berat Albayrak: Sanayi üretimindeki artışta OECD'de 1, dünyada 2'nciyiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sanayi üretimindeki artış ile ilgili, "OECD'de 1'inci, dünyada 2'nciyiz." ifadelerini kulandı.

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

Hazineye ait sanayi parselleri satılabilecek!

Milli Emlak Genel Tebliği ve Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na göre, Hazineye ait sanayi parselleri küçük sanayi kooperatiflerine satılabilecek.

Hazineye ait sanayi parselleri sanayi kooperatiflerine satılacak!

Kentsel dönüşüm uygulamalarına kaynak sağlanması amacıyla Hazineye ait sanayi parselleri küçük sanayi kooperatiflerine satışı yapılacak. 

Sanayicilerimize sanayi parselleri tahsis ediyoruz!

Gölcük Sanayi Sitesi açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Sanayicilerimiz için altyapısı tamamlanmış sanayi parselleri tahsis ediyoruz'' diye konuştu.

Kocaeli Defterdarlığı'ndan hazine arazisi açıklaması!

Kocaeli Defterdarlığı, hazine arazilerinin durumları, Mermerciler Fuarı ve Küçük Sanayi işletmeleriyle alakalı açıklamada bulundu.

OSB'lerde atıl parsel kalmayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.

Antalya OSB 275 bin metrekare büyüdü!

Antalya OSB yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için yeni sanayi parselleri oluşturmaya devam ediyor. Bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı.

Osmancık OSB'nin sanayi parselleri bakanlık onayında!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nin Sanayi parselleri Bakanlık Onayında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

Osmancık OSB'nin 39 sanayi parseli bakanlık onayında!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin Sanayi Parselleri Bakanlık Onayında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

hazine sanayi parselleri Haberi

hazine sanayi parselleri

Eylül ayının ilk haftasında Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın tüm detayları Eylül ayında açıklanacak. Yeni plan ve bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre, Hazineye ait sanayi parselleri satılabilecek.

Küçük sanayi kooperatiflerine satılacak

Kentsel dönüşüm projelerinde dönüşüm alanlarının altyapılarının oluşturulması, idari ve çevresel düzenlemeler ve kira yardımları ile hak sahiplerinin mali ihtiyaçlarının karşılanması için yeni finansman modelleri hayata geçiriliyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm uygulamalarına kaynak sağlanması için hazineye ait sanayi parselleri küçük sanayi kooperatiflerine satılacak.

Rayiç bedel esas alınacak

2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30'uncu maddesine göre; kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla, Hazineye ait taşınmazlar 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 4650 sayılı Kanun ile değişik 30 uncu maddesine göre kamu kurum ve kuruluşlarına rayiç bedel üzerinden satılabiliyor.

5 yıllık kiracılara satış...