28 / 03 / 2024

hazineye ait tarım arazileri için başvuru

hazineye ait tarım arazileri için başvuru

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçimini topraktan sağlayan vatandaşların uzun süredir dert yandığı, her an ellerinden gidecek kaygısını taşıdıkları Hazineye ait tarım arazileri konusunda müjdeyi vererek, izlenecek yol haritasını açıkladı...

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Tarım Kredi'den büyük hamle! 5 Litre ayçiçek yağı fiyatları dibi gördü! 

Ayçiçek yağında gelen indirimlere bir yenisi de Tarım Kredi'den geldi. 5 litre TMO ayçiçek yağının satışını düşürerek vatandaşı memnun etti. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!

Tarım Kredi Kooperatif’ten bakkallara büyük destek geliyor. Tarım Kredi Kooperatif’e ait marketler, pek çok ürünün insanlara daha uygun şekilde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerin yanı sıra, bakkal projelerini de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Tarım arazileri çiftçiye 10 seneliğine kiranabilecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait son tebliğe göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri, çiftçiye on seneliğine kiranabilecek. 

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Zonguldak'ta hazine arazilerinin çiftçilere açılması mecliste!

Zonguldak ilinin hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere açılması ve tohum destekleri projeleri kapsamına alınmama nedeni ve ilde son 10 yılda çiftçilere verilen destekler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitleri ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin Nisan, Mayıs ve Hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz" açıklamasında bulundu...

hazineye ait tarım arazileri için başvuru Haberi

hazineye ait tarım arazileri için başvuru


Şimşek, "Köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak" dedi.


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, geçen yıl yürürlüğe girmiş ve bu kanunla Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti. Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satılmaya başlanmıştı.


Mevzuat açık olmasına rağmen, gittiği illerde sık sık köyleri de ziyaret eden ve buradaki vatandaşların sorunlarını dinleyen Şimşek, köylüden duyduğu "Tarım yaptığımız arazileri Hazineye ait olduğunu öğrendik. Bu konuda ne yapacağımızı, arazileri almak için nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz. Bize yardımcı olun" talepleri üzerine Bakanlıktaki çalışmaları hızlandırdı.


Şimşek, yaptığı açıklamada, bu konuda mağduriyet...