29 / 04 / 2024

Hazır kira beyan sistemine giriş

Hazır kira beyan sistemine giriş

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

Hazır yemek sektöründe ve kantinlerde kira sorunları artıyor!

Hazır Yemek Sanayi Komitesi, sektörün koronavirüs salgını sebebiyle büyük yara aldığını dile getiriyor. Sektörde kira anlaşmazlıkları yaşanıyor...

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Hazır kira beyan uygulaması genişliyor!

Hazır Beyan Sistemi'nin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Bu sistemden sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve irat gelirlerini ayrı ayrı veya birlikte elde edenler yararlanabilecek.

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

Hazır beyan sistemi nedir?

Hazır Beyan Sisteminin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi ile beyannameyi kimler nasıl verir?

Hazır beyan sistemi tebliği!

Hazır beyan sistemi ile ilgili bilgiler ve örnekler Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 470 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. İşte hazır beyan sistemi tebliği..

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Kira beyan sistemi hatalı mı?

Bugün 2014 yılı gelirleri ile ilgili olarak verilecek beyannameler için son gün. Kira gelirlerini beyan edecek olan mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sağladığı kolaylıktan faydalanarak hazır beyan sisteminden vergi matrahlarını vermeye çalışıyor.

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş!

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirlerinin vergisi için internetten kira beyannamesi verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş nasıl yapılır?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira geliri vergisi mükellefleri, vergi ödemelerinden önce kira beyanında bulunuyor. 25 Mart'a kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi online verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Hazır kira beyan sistemine giriş Haberi

Hazır kira beyan sistemine giriş

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

Gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan veya bunların birkaçından veyahut tamamından oluşan gelir vergisi mükelleflerinin gelir vergisi beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kısmen veya tamamen önceden hazırlanarak mükelleflerin onayına sunulduğu sistem, hazır beyan sistemi oluyor.


2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler bu hazır sistem ile verilebiliyor. 


Peki, kira gelir vergisi beyannamesi vermek için hazır beyan sistemine nasıl giriş yapılır?


Sisteme giriş

Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılacaktır.


Mükellefler güvenlik sorularını cevaplayarak veya İnternet Vergi Dairesi şifrelerini kullanarak Sisteme giriş yapabilecek ve buradan Başkanlıkça kısmen veya tamamen önceden hazırlanmış beyannamelerini görüntüleyebilecek, doldurabilecek, değiştirebilecek ve...