19 / 04 / 2024

Hazır beyan sistemi 2017!

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..



2016 yılı içerisinde taşınmazını kiraya verenlerden istisna sınırından yüksek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi için beyannameler 27 Mart'a kadar veriliyor. İlk taksitler 31 Mart'a kadar ödeniyor. Vergide ikinci taksitler ise Kasım'da yapılıyor.


2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesine yapılacak.


Kira gelir vergisinde ödemelerden önce, gelirin vergi dairesine beyan edilmesi gerekiyor. Beyannameler hazır beyan sistemi ile de verilebiliyor.


Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi nasıl çalışır?


Hazır beyan sistemi 2017

Hazır Beyan Sistemi; gelirleri sadece gayrimenkul sermaye iradı (kira geliri), ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan ya da bunların bir kaçından oluşan mükelleflere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve üçüncü taraf kurumlardan elde edilen bilgiler kullanılmak suretiyle Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistem olarak tanımlanıyor.

 

Bu sistemden; sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve irat gelirlerini ayrı veya birlikte elde eden mükellefler yararlanabilecektir. Sisteme ve detaylı bilgiye Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. 


Kira geliri elde eden mükellefler, sisteme kimlik bilgilerini girip özel güvenlik sorularını cevaplayarak ya da herhangi bir vergi dairesinden ücretsiz olarak alınabilen İnternet Vergi Dairesi şifresi ile giriş yapabilirler.


Kira gelir vergisi bildirimi 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön