26 / 04 / 2024

Haziran 2019 konut satış verileri

Haziran 2019 konut satış verileri

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen verileri açıkladı. İşte detaylar!

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Konut kredisi faizlerinde indirim yapılacak mı?

Ev alacak vatandaşlar genellikle konut kredisi kullanıyor. Geçen sene Haziran'da konut kredisi faizlerinde kampanya yapılmıştı. Faizlerde bu sene de indirim olacak mı? 

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

Konut satışlarındaki artış fiyatları nasıl etkileyecek?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

Düşük faiz sonrası konuta hücum!

Konut sektöründeki kampanyalar, konut satışlarında şimdiye kadarki en yüksek Haziran satışını gerçekleştirdi. Türkiye’de konut satışı Haziran 2020’de; Haziran 2019’a göre yüzde 209.7 arttı ve 190 bin oldu. Banka kredili satışlara büyük talep oluşurken, en çok ikinci el konut satışı yapıldı. 

Altan Elmas: İlk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleşti!

Z. Altan Elmas, Haziran ayı konut satışlarına ilişkin,"Normalleşmeye “V” şeklinde başladık diyebiliriz" dedi ve ilk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleştiğini, sektörün canlandığını belirtti.

Haziran'daki konut satışları bu yılın en iyisi olabilir!

Geçen yılın haziran ayında 61 bin 335 konut satılmıştı ve bu 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle 2019’un en düşük konut satışı olarak kaydedilmişti. Bu Haziran'da ise konut satışlarının yılın en iyi verisi olması bekleniyor...

Haziran'da konut satışlarında rekor bekleniyor!

Mayıs’ta 50 bin 936 konut satıldı. Normalleşme adımları, düşük faizli destek kredileri ve kampanyaların etkisiyle Haziran’da konut satışında rekor bekleniyor. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13.5 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki konut piyasasının analiz edildiği Haziran 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 

Haziran 2019 konut satış verileri Haberi

Haziran 2019 konut satış verileri

Haziran ayında konut satışları yüzde 48.5 düşüş gösterdi. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü yazısında konut satışındaki düşüşün nedenlerini sıraladı.

Yüksek faizin, siyasi belirsizliğin, jepolitik risklerin ve ekonomide resesyonun olduğu zor koşullara rağmen yılın ilk yarısında 505 bin konut satıldı. 

Haziran ayında konut satışları yüzde 48.5’la  tarihsel olarak en sert aylık düşüşünü yaşadı.

-Bayram tatilinin uzatılması teknik olarak satışları azaltan bir faktör. Geçen yılın haziran ayında 19 iş günü varken bu haziranda 15 gün çalışıldı. Sert düşüşteki en büyük açıklayıcı etken bu.

-Konut satışlarının sert gerilemesinde ikinci önemli etken ise faizlerin yüksekliği. Geçen yıl haziran ayında konut kredi faizleri bankaların ağırlıklı ortalaması olarak yüzde 13.02 idi. 

-Bu da aylık yüzde 1.08 faize denk gelir ki, makul ve uzun vadede taşınabilir faiz yükü sınırında,...