20 / 04 / 2024

Haziran ayı enflasyon oranları

Haziran ayı enflasyon oranları

Enflasyon oranlarından üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Söz konusu oranlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

Yenilenen kira sözleşmeleri için kira bedeline her ay TÜİK tarafından açıklanan oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

Haziran ayında kira bedeline ne kadar zam yapılacak?

Kira artış hesabında kullanılan enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Haziran ayında kira bedeline ne kadar zam yapılacak?

ENAG, Haziran 2023 enflasyon rakamlarını duyurdu: Yıllık enflasyon yüzde 108,5, aylık enflasyon yüzde 50.53!

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 8.54 artış gösterdi. İşte ENAG tarafından açıklanan son dakika Haziran 2023 enflasyon rakamları...

İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!

İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı Haziran ayına ait enflasyon verilerine göre bir önceki aya göre fiyatlar yüzde 3,46 oranında yükseldi.  En büyük artış  ise kültür, eğitim ve eğlence kalemlerinde gerçekleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

Milyonlarca kişi TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağını merak  ediyor. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!

Piyasaların merakla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanamsı ile gözler altın ve döviz piyasasına çevrildi. Peki altın ve dolar fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum...

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Memurlara ne kadar zam gelecek?

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Öğretmenlere refah payı dahil yüzde kaç zam gelir?

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım - GFE), haziran ayında yıllık bazda % 134,  96, aylık % 7, 92 artış gösterdi. İşte detaylar…

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı! 

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı. Şirket, hem yurt içi hem yurt dışı otellerine ilişkin açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun o açıklaması...

Haziran ayı enflasyon oranları Haberi

Haziran ayı enflasyon oranları

Enflasyon oranlarından üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Söz konusu oranlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. 


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Borçlar Kanunu gereğince meskende ÜFE'nin kullanılması zorunluyken, işyerindeki kiracıya mal sahibinin istemesi üzerine TÜFE oranları kullanılarak da zam yapılabiliyor.


Açıklanan oranlardan on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre kiracıya yüzde 5,47 oranında zam yapıldı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2016


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,52 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde...