18 / 04 / 2024

haziran ayı otomobil satışları

haziran ayı otomobil satışları

Türk otomobil müşterilerinin Haziran ayı içinde en çok tercih ettiği otomobil markaları açıklandı. Binek ve ticari araç türünde 17 bin 871 adetlik satışa ulaşan yerli marka listenin zirvesinde yer aldı. İşte Haziran'da en çok atan markalar..

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Ford’un efsane araçlarından Kuga’nın haziran ayı fiyatı belli oldu! Kuga’nın fiyatını görünce çok şaşıracaksınız!

Dünyanın en köklü otomobil üreticilerinden Ford, haziran ayı kapsamında Türkiye fiyatını güncelledi. Ford, bu çerçevede Kuga modelinin yeni fiyatını da resmi internet sitesinden yayımladı.

Skoda Scala’nın haziran ayı fiyatı aynı kaldı! Scala’da fiyat değişmedi!

Çek otomobil üreticisi Skoda, haziran ayı fiyatlarını açıkladı. Skoda, bu ay Scala’ya zam yapmayarak Scala sahibi olmak isteyen kişileri sevindirdi.

Citroen 607 bin TL'ye satmaya karar verdi; İşte Haziran ayı sürprizi

Citroen 2023 Haziran ayı fiyat listesini yayımladı. Sıfır km C3 fiyatlarıyla dikkat çekti. İşte 2023 model Citroen C3 Haziran ayı güncel fiyat listesi...

Aile Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi geldi. Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek yardım ödemelerine başvurular başladı. Peki başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TMO'nun Haziran ayı indirimli ürünleri belli oldu! Listede 18 adet ürün var!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Haziran ayında indirimli satışa sunacağı 18 adet ürünü açıkladı. Peki, TMO'da bu ay hangi ürünler indirimli fiyatlarla satışa sunulacak? İşte detaylar...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Haziran ayı temettü açıklandı! Hangi şirketler halka arz ediyor?

Haziran ayı temattüdü için peş peşe açıklamalar geldi. Halka arz takvimi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Hangi şirketlerde arz olacak. 

BMW İX’e haziran ayı zammı geldi! BMW, İX’e tam 85.700 TL zam yaptı!

Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan BMW, haziran ayı kapsamında yeni fiyatlarını duyurdu. Yenilenen fiyatlara bakıldığında İX’e tam 85.700 TL zam yapıldığı görüldü.

Fiat’tan Haziran ayına özel sürpriz indirim!

Fiat, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok kişi tarafından tercih edilen otomobil markasıdır. Fiat Haziran ayına özel indirim. İşte detaylar!

Emekliler müjde! Denizbank Haziran ayında yüzünüzü güldürecek

Müşteri kapma yarışında Denizbank emekli promosyonlarını yenilediğini ilan etti. Haziran ayında emeklilerin yüzünü güldürmeyi başaran Denizbank'a ilgi hayli büyük oldu. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası...

Toyota fiyatları Haziran ayında zirve yaptı: En ucuzu 812 bin lira! İşte Toyota 2023 güncel fiyat listesi

Toyota'da fiyatlar zirve yaptı. Haziran ayının gelmesiyle birlikte otomobil fiyatları görülmemiş rakamlara ulaştı. Peki Toyota'da son durum ne?  İşte Toyota 2023 güncel fiyat listesi...

haziran ayı otomobil satışları Haberi

haziran ayı otomobil satışları

Türkiye'de en çok alınıp satılan otomobil markası belli oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği, 2022 haziran ayında, otomobil ve hafif ticari araç pazarının satış verilerini açıkladı. Piyasada satışlar Haziran 2021'e kıyasla yüzde 1 artarak 80 bin 652 adet oldu.

2022 yılının Haziran ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 artışla 64 bin 134 adet olurken, hafif ticari araçlarda satışlar ise yüzde 5,5 azalışla 16 bin 518 şeklinde tespit edildi.

Pandemi döneminde başlayan çip krizi ve aşırı artan dolar kuru etkisiyle fiyatları yarım milyona bulan orta sınıf C segment otomobil hafif ticari araç pazarı, son 10 yıllık haziran ayı ortalama satışlara göre yüzde 13,4 büyüdü.

Binek otomobil pazarı, 10 yıllık haziran ayı ortalama satışlarına göre yüzde 14,9 ve hafif ticari araç pazarı ise, 10 yıllık haziran...