28 / 03 / 2024

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Türk otomobil müşterilerinin Haziran ayı içinde en çok tercih ettiği otomobil markaları açıklandı. Binek ve ticari araç türünde 17 bin 871 adetlik satışa ulaşan yerli marka listenin zirvesinde yer aldı. İşte Haziran'da en çok atan markalar..



Türkiye'de en çok alınıp satılan otomobil markası belli oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği, 2022 haziran ayında, otomobil ve hafif ticari araç pazarının satış verilerini açıkladı. Piyasada satışlar Haziran 2021'e kıyasla yüzde 1 artarak 80 bin 652 adet oldu.

2022 yılının Haziran ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 artışla 64 bin 134 adet olurken, hafif ticari araçlarda satışlar ise yüzde 5,5 azalışla 16 bin 518 şeklinde tespit edildi.

Pandemi döneminde başlayan çip krizi ve aşırı artan dolar kuru etkisiyle fiyatları yarım milyona bulan orta sınıf C segment otomobil hafif ticari araç pazarı, son 10 yıllık haziran ayı ortalama satışlara göre yüzde 13,4 büyüdü.

Binek otomobil pazarı, 10 yıllık haziran ayı ortalama satışlarına göre yüzde 14,9 ve hafif ticari araç pazarı ise, 10 yıllık haziran ayı ortalama satışlara göre de yüzde 7,9 büyüme gösterdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön