23 / 04 / 2024

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Türk otomobil müşterilerinin Haziran ayı içinde en çok tercih ettiği otomobil markaları açıklandı. Binek ve ticari araç türünde 17 bin 871 adetlik satışa ulaşan yerli marka listenin zirvesinde yer aldı. İşte Haziran'da en çok atan markalar..



İŞTE EN ÇOK SATAN İLK 5 MARKA

Haziran'da en çok satan otomobil markası İtalya-Türkiye ortak yapımı olan yerli üretim Fiat 17 bin 871 adetle listenin birinci sırasında yer aldı.  Fiat Egea Sedan'ın başlangıç fiyatı 329 bin 900 liradan başlıyor.

Türkiye de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

İtalyan markayı ikinci 12 bin 438 satışla Renault ve 6 bin 640 satışla Ford takip etti.

Almanların tutulan markası Volkswagen, 6 bin 106 satışla dördüncü, Güney Kore markası Hyundai 4 bin 128 satışla beşinci sırada yer aldı.

Haziran ayında en fazla otomobil satışı gerçekleştiren marka 13 bin 601 ile Fiat oldu. Bunu 11 bin 336 satışla Renault ve 5 bin 584 satışla da Volkswagen izledi.

Hyundai, 3 bin 608 satışla listenin dördüncü sırasında yer alırken, Fransız PSA çatısı altıan giren Opel 3 bin 574 otomobil satışıyla beşinci sırada yer aldı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön