29 / 03 / 2024

Haziranda konut satışları nasıl olacak

Haziranda konut satışları nasıl olacak

Seçim öncesi beklemeye geçen talep ve kredi faizlerinde yükselişle konut satışları hız kesti. Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

ABD'de Haziran'da 1. el konut satışları düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı raporu açıklandı. ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, ülkede birinci el konut satışları, haziranda önceki aya kıyasla yüzde 5,3 azalarak 631 bin oldu.

ABD'de birinci el konut satışları Haziran'da arttı!

ABD’de birinci el konut satışları, haziranda beklenti paralelinde yüzde 0,8 arttı.

ABD'de 2. el konut satışları geriledi!

ABD'de ikinci el konut satışları haziranda aylık yüzde 1,8 azalarak 5 milyon 520 bine geriledi. Piyasa beklentisi satışların yüzde 1,2 düşüşle 5 milyon 560 bine gerilemesi yönündeydi.

Yabancıya konut satışları yükseldi!

TÜRKİYE genelinde haziranda yapılan konut satışları hem geçen aya, hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de yabancıya yapılan konut satışı arttı.

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran' da yüzde 1,8 azaldı!

ABD'de, ikinci el konut satışları haziranda önceki aya oranla yüzde 1,8 azalarak 5 milyon 520 bine düştü. NAR'ın raporuna göre, konut satışlarının arz eksikliğinin sınırlandığı vurgulandı.

ABD'de birinci el konut satışları yüzde 3,5 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, birinci el konut satışları haziranda önceki aya kıyasla yüzde 3,5 yükselerek 592 bin oldu.

ABD'de 2. el konut satışları 9 yılın zirvesinde!

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, ikinci el konut satışları haziranda önceki aya oranla yüzde 1,1 yükselerek 5 milyon 570 bin adet oldu.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Haziranda konut satışları nasıl olacak Haberi

Haziranda konut satışları nasıl olacak

Türkiye genelindeki konut satışları Ocak-Mayıs'ta geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21.4 artış kaydetti ancak konut kredi faizlerinde gözlenen yukarı hareket ve seçim öncesi beklemeye geçen talep nedeniyle Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.


Mart'ta yüzde 32.4, Nisan'da ise yüzde 42.7 olan artış hızı Mayıs'ta yavaşlayarak yüzde 19.4 olarak gerçekleşirken; Ramazan ayına bağlı durağanlık ve yeni hükümetin kurulması sürecinde beklemeye geçen talep nedeniyle konut satışlarının Haziran'da da ivme kaybetmeyi sürdürmesi bekleniyor.


TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.4 artarak 107,888 adet oldu.


"İpotekli satış" olarak nitelendirilen konut kredili satışlar ise Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34.7 artışla 40,086 adet olarak gerçekleşti....