28 / 03 / 2024

Hekimbaşı yalısı gemi kazası

Hekimbaşı yalısı gemi kazası

İstanbul Boğazı'nda yalıya çarpan Malta bayraklı 'Vitaspirit' isimli geminin çarpma nedeni açıklandı...

Hekimbaşı Yalısı'na çarpan geminin sahibi zarar için 206 milyon TL yatıracak!

İstanbul Boğazı'ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin sahibi, zarara karşılık 206 milyon 103 bin 865 lira yatıracak.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nın en özel yalısı olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi. Yalının bir kısmının onarıldığı ve çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çivi bile çakılmadı!

İstanbul Boğazı’ndan geçen “Vitaspirit” adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na beş aydır çivi bile çakılmadı. Sigorta şirketi temsilcileri ile yalının sahiplerinin avukatları onarım için görüşmelere başladı. 

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na fotoğraflı kamuflaj!

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, daha önceki hasarsız halinin fotoğrafıyla kapatıldı...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı yeniden yapılıyor!

Malta bayraklı geminin çarparak büyük hasar verdiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nın yeniden yapımına başlandı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı sigorta gündemini değiştirdi!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan gemi sonrasında sigorta sektörünün gündemi değişti. Kaza sonrasında sigortanın önemi bir kez daha ortaya çıktı...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali!

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı 'Vitaspirit' adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda büyük hasar olmuştu. Yalının son hali görüntülendi...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı yıkılacak mı?

Yaklaşık 10 gün önce yük gemisinin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı büyük hasar aldı. Avukat Nazlı Selek, yalının yıkılma tehlikesi olduğunu söyledi..

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın kaza nedeni ortaya çıktı!

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan geminin kara kutusu çözümlendi. Gemideki arızanın 5 numaralı silindirdeki çatlamadan kaynaklandığı belirtildi. 

Hekimbaşı Yalısı nasıl kurtulur?

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Banu Tuna, bu haftaki köşesinde Hekimbaşı yalısına yer verdi. İşte o yazı...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

İstanbul Boğazı'nda bir tanker geçtiğimiz hafta Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış ve büyük hasar vermişti. İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yalı için rapor hazırladı. Peki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son durumu görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen Malta bayraklı 'Vitaspirit' isimli dev geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda çalışmalar hızla sürüyor, çökme riskiyle karşı karşıya kalan yalının son durumu havadan görüntülendi. 

Hekimbaşı yalısı gemi kazası Haberi

Hekimbaşı yalısı gemi kazası

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenerek yalıya çarpan Malta bayraklı 'Vitaspirit' isimli geminin personeli ifade verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin arıza nedenini açıkladı. Deniz, "Geminin 5 numaralı silindir kaverinin çatlaması sonucu, soğutma suyunun eksilmesi nedeniyle hararet yükseldi ve motor arızası oluştu. Motorun stop etmesi sonucu gemiye hâkim olunamadı ve kaza meydana geldi" dedi.

Geminin kaptanı Baticula Edgardo Deseo, ""Gözlemlediğimde makinenin devrinin düştüğünü, geminin iskele tarafına doğru rota değiştirmeye başladığını gördüm. Baş makiniste bir şey yapmak lazım dedikten sonra teknenin baş tarafı iskeleye doğru dönmeye başladı. Kılavuz kaptanla demir atmaya karar verdik. Baş tarafta bekleyen ekibe 'Hazır olun demir atacağız' dedik. Birkaç dakika sonra makine devri 4 bin 400'den 6...