19 / 04 / 2024

Henry Prost Aron Angel

Henry Prost Aron Angel

Aron Angel, Atatürk'ün isteğiyle İstanbul'un ilk şehir planını çizen mimardır. Henry Prost’un öğrencisi olan Aron Angel, Avrupa yakasındaki Vali Konağı Caddesi ile Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi’ni tasarlamıştır. Peki Aron Angel kimdir? İşte biyografi

Aron Frezya Evleri 7 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla! 2025 Haziran'da teslim! 

Aron İnşaat tarafından İzmir İlçesi Urla Uzunkuyu'da hayata geçirilen Aron Frezya Evleri'nde fiyatlar 7 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade imkanıyla ön satışta!

Aron İnşaat tarafından İzmir İlçesi Urla Uzunkuyu'da hayata geçirilen Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade seçenekleri ile ön satışta. İşte detaylar...

Henry Ford'dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

Amerikalı sanayici, iş patronu, Ford Motor Company'nin kurucusu Henry Ford zenginliğin gizli formülünü verdi. İşte ayrıntılar...

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Dünyanın en zengin üç kişiden biri olan Henry Ford kimdir? Peki Henry Ford'a göre zenginliğin 10 kuralı nedir? İşte Henry Ford'un zorluklarla geçen hayatının başarı öyküsü...

Aron Maden Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aron Maden Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Seyed Sohrab Bahramı tarafından kuruldu.

Henry Onyekuru Florya'da ev tuttu!

Galatasaray'ın anlaşma yaptığı Henry Onyekuru için Florya'da ev tutuldu. Onyekuru sezon sonuna kadar 1 milyon euro kazanacak.

Henry Onyekuru İstanbul'dan ev bakıyor!

Henry Onyekuru yeniden Galatasaray'a transfer oldu. Nijeryalı oyuncu için Monaco ile her konuda anlaşıldı. Onyekuru, kendisi için İstanbul'dan ev aramaya başladı.

Aron Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aron Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Neyran Meriç Toptancı tarafından kuruldu. 

John W. Henry, muhteşem villasını satışa çıkardı!

Liverpool'un sahibi Amerikalı iş adamı John W. Henry görenleri hayrete düşüren villasını satışa çıkardı.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası resmen açıldı!

Ünlü iş adamı, AVM zinciri sahibi, gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'ın babaları olduğunu iddia eden Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşlerin hukuk mücadelesi resmen başladı. Kardeşler, Pırlant'a babalık davası açtı.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası!

ABD'nin Chicago kentinde doğup büyüyen Henry Kevin Jackson  ve Candice Jackson kardeşler, yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek geldikleri İzmir'de, babaları olduğunu iddia ettikleri işadamı Kasım Pırlant'a babalık davası açmaya hazırlanıyorlar. 

Aron Prime projesinde 1 milyon 350 bin TL’den başlayan fiyatlar!

Onur ve Arda Işık’ın kurucusu olduğu Aron Müteahhitlik, yeni projesi Aron Prime'ı lansman ile tanıttı. 

Henry Prost Aron Angel Haberi

Henry Prost Aron Angel

Aron Angel kimdir?


Aron Angel, 1916 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. Anne ve babası öğretmen olan Angel, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nin inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nde mimarlık eğitimi aldı. Bunlarla yetinmedi. Fransa'da, şehircilik uzmanlığı konusunda iki üniversite daha bitirdi. Sonra yine İstanbul'a döndü. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi'ni bitirdi. Tam 5 üniversite sığdırdı eğitim hayatına... Bilgisini ve emeğini de, en çok İstanbul'un şehirciliği için harcadı. 


Bu serüveni, Atatürk'ün çok önem verdiği İstanbul'un dünya şehirleri arasına girmesini sağlamak için, 1936 yılında, Fransa'nın ünlü şehir plancısı Henry Prost'u İstanbul'da çalışmaya davet etmesiyle başladı. Prost, "Tek bir şartla kabul ederim. İstanbullu öğrencim Aron Angel da benimle çalışırsa" dedi. Atatürk, Prost'un şartını kabul etti. Böylece Prost, İstanbul Belediyesi Nazım Daire...