24 / 04 / 2024

Hidroelektrik santralleri artıyor

Hidroelektrik santralleri artıyor

Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi amacıyla çalışma yapılması talimatını verdi. Asgari ücretli, memur ve emeklilerin gelirleri artıyor. 

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Emekli maaşını artırmak isteyenler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Maaşlar yüzde 20 artıyor! 

Emeklilik planlaması yapan herkes emeklilik aylığını yükseltmenin yollarını sık sık araştırıyor. Emekli maaşını artırmak isteyenler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Maaşlar yüzde 20 artıyor! 

3600 ek gösterge şaşkına çevirdi! İkramiye ve maaşlar peş peşe artıyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Merakla beklenen memur zammı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Memurlar bir artışı da 3600 ek gösterge ile yaşayacak. 3600 ek gösterge şaşkına çevirdi! İkramiye ve maaşlar peş peşe artıyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

Konut fiyatları tırmanışta! Peki fiyatlar neden artıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışları ve bu artışın nedenini kaleme aldı. Peki fiyatlar neden artıyor?

Hidroelektrik santralleri artıyor Haberi

Hidroelektrik santralleri artıyor

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre; Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında. 


Trabzon yapılması planlanan HES sayısının en çok olduğu iller listesinin de en başında, inşaat halinde 12 HES'in bulunduğu kente toplam 42 HES daha yapılması planlanıyor. Planlanan HES sayılarında Trabzon'u 40 HES'le Erzurum, 35 HES'le Artvin, 31 HES'le Giresun izliyor. Hiç HES bulunmayan Ağrı ve Çanakkale illerine Su Kullanım Hakkı Anlaşması imzalı ve Üretim Lisansı almış birer HES projesi var.


Yeni...