23 / 04 / 2024

Hisseli ev satılabilir mi

Hisseli ev satılabilir mi

Hisseli tapu; denildiğinde ise birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik olmasını anlıyoruz bir taşınmazda birden fazla mülkiyetin var olması hali olarak da ifade ediliyor. Peki, hisseli ev satılabilir mi?

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal olur mu? Eşten izinsiz ya da habersiz ev satılabilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden üzerinde yapılan işlemler de farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan biri de “Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?” sorusudur. İşte ayrıntılar!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli ev satılabilir mi Haberi

Hisseli ev satılabilir mi

Hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli Tapu, bir taşınmazda birden fazla mülküyetin var olması halini tanımlıyor. Genelikle Miras Hukukunda  kişiler iradeleriyle taşınmazı birden fazla kişi satın alabiliyor birden fazla satın alım olduğu taktirde de bu taşınmaz hisseli tapu haline çeviriliyor, herkesin belli bir hissesi ve belli bir yüzdesi oluyor.


Miras hukukundaki bir kişinin vefatı halinde mirascılarının o mülkiyetteki hakları hisseli tapu haline getirilmiş oluyor. Hisseli tapuda dikkat edilmesi gereken nokta kişiler hisselerini satmak istedikleri taktirde öncelikli olarak diğer hissedarlara teklif etmesi gerekiyor.


Buna 'Şüfa ön alıma hakkı' deniniyor.  Yine eğer bu satış iradi olarak gerçekleşmezse ve taraflar satışa önem vermedikleri taktirde ortaklığın giderilmesi suretiyle hisseli tapu bağımsız bir mülkiyet haline çeviriliyor ve ortaklık sona erdirilrbiliyor. Hisse tapulu ev satışı yapılabiliyor.


Hisseli tapu satışı için...