29 / 03 / 2024

Hisseli evin kiraya verilmesi

Hisseli evin kiraya verilmesi

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı? İşte yanıtı..

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Hisseli tapu kiraya verilir mi? Mirasçılardan biri taşınmazı kiraya verebilir mi?

Kiracılar, hisseli tapulu bir evde oturabilir mi, bu yapılar kiraya verilebilir mi? İşte kiracıların akılları kurcalayan bu soruların yanıtları!

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Kiraya verilen evin hasarından kim sorumludur?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kiraya verilen evin hasarı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Hülya Avşar Sarıyer'deki evinin 3 katını kiraya verecek!

Ablasının Sarıyer'deki evinde oturan Helin Avşar, tek yaşamaktan sıkıldı. Ablası Hülya Avşar, evin 3 katının kiraya vermeye karar verdi.

Kira geliriyle kredi faizi iner mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında, kredi ile alınan evin kiraya verildiğinde kur farklarının indirilip indirilemeyeceğini yazdı. İşte o haber...

Hisseli evin kiraya verilmesi Haberi

Hisseli evin kiraya verilmesi

Hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?

29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Kiranın bankadan ödenmesi ile ilgili tebliğ esasları şu şekidle sıralanıyor:

"-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,          

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların


kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir."


Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?


Kira bedeli, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılabiliyor. Peki, hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi halinde, kira tutarlarının hissedarlardan...