19 / 04 / 2024

hisseli tapu alırken dikkat edilmesi gerekenler

hisseli tapu alırken dikkat edilmesi gerekenler

Hisseli tapu, taşınmaz mal sahibi olmak isteyenlerin iyi araştırılması gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli tapu sahipleri bu şartları yerine getirmeden aman sakın hissenizi satmayın! Aniden her şeyiniz yok olabilir...

Hisseli tapu sahibi olan kişilerin gayrimenkul alış ve satışlarında dikkat etmesi gereken bazı önemli unsurlar bulunuyor. İşte dikkat edilmesi gereken durumlar...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

hisseli tapu alırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

hisseli tapu alırken dikkat edilmesi gerekenler

Hisseli tapu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Hisseli tapu, taşınmaz mal sahibi olmak isteyenlerin iyi araştırılması gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak biliniyor. 


Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor.  Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. 


Hisseli tapu sahipleri kendi aralarında toplanarak, kimin hangi bölgenin sahibi olduğuna karar verebiliyor.  Yapılan anlaşmanın sonuçları ise tarafların ortak kararı ile yazılı bir belgeye de dökülebiliyor. 


Hisseli tapu sahiplerinin gayrimenkul üzerinde nerenin sahibi olduğu belirli olmadığından, genellikle ilerleyen zamanda sorun yaşanabilme ihtimaline karşı hisseli gayrimenkul sahibi olma tercih edilmemeli. Peki, hisseli tapu alırken nelere dikkat etmeliyim?


Hisseli satışlarda tapu üzerinde hissesi...