16 / 04 / 2024

Hızlı tren halkalı

Hızlı tren halkalı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine 2018 yılı sonunda çıkılacağını müjdeledi...

Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Arnavutköy İlçe sınırlarından da geçecek olan Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın sondaj çalışmaları tamamlanıyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 4 aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ihaleye çıkıyor!

2018 sonunda İstanbul’dan Sivas’a Ankara üzerinden kesintisiz Yüksek Hızlı Tren ile ulaşım sağlanması hedeflenen hızlı tren projelerinde Halkalı-Kapıkule için ihale süreci başlıyor.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Sürat Hızlı Tren projesi Sincan'dan Halkalı'ya uzanacak!

İstanbul- Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek 'Sürat Hızlı Tren' projesi, AK Parti'nin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden sonra hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak.

Edirne Hızlı Tren Projesi'nin ÇED toplantısı yapıldı!

Edirne’de, İstanbul Halkalı ile Edirne-Kapıkule arasındaki 229 kilometrelik rotada sefer yapacak Hızlı Tren Projesi’yle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında toplantı gerçekleşti.

Hızlı tren halkalı Haberi

Hızlı tren halkalı

Taşkesti beldesi Bülent Ecevit Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan , dostunu belirlemekte zorlanan kişinin, düşmanlarının okunun döndüğü yere bakması gerektiğini belirterek, "Düşmanlarımızın oku bizim ülkemize, bizim liderimize dönmüş. Bu bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Bunu unutmayalım. O bizim başımızda olduğu müddetçe bu milletin inşallah başı öne düşmez." diye açıklama yaptı. 

Turhan, bugün kara yolu ulaşımında önemli bir sıkıntının kalmadığını, tali yollar, trafiği az olan yollarda ve yüksek maliyetli yollarda da çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, "Türkiye'nin ana arterlerini tamamladık. Yüksek standartlı yollar yaptık. AB'den geliyorlar, yollarımıza imreniyorlar." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Turhan, il yolları ve ilçe yollarının da ilerleyen dönemde tamamlanarak daha yüksek standartlı hale geleceğini vurgulayarak, "Teker dönsün anlayışı yetmez. Teker asfaltta, beton...