28 / 03 / 2024

HKÜ mimarlık binası

HKÜ mimarlık binası

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) binası açılış töreni, Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın katılımıyla yapıldı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

TMSF Ayka Mimarlık'ın Kars'taki binasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Ayka Mimarlık'ın Kars'taki arsa ve binasını 8 milyon 70 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Manço Mimarlık'ın Süleymanpaşa projesine Wa Ödülü!

Manço Mimarlık Tarafından Tasarlanan Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Projesi Dünya Mimarlık Topluluğu Ödülüne layık görüldü. 

Motto Mimarlık’a World Architecture Community Awards’dan  2 ödül!

Motto Mimarlık tarafından tasarlanan “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Ek Binası” projesine iki ödül birden verildi. 

MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!

Muş Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni yapıldı. MW Mimarlık imzası ile tasarlanan havalimanı 11 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek.

Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM AR Future Awards’da zirveye çıktı!

Tabanlıoğlu, Mimarlık New York’ta gerçekleştirilecek olan 118E59th Street Residences projesi ile ‘Konut’ kategorisinde ve BAKSI, Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesiyle de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde büyük ödülleri kazandı.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi için imzalar atıldı!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binasının hayata geçirilmesi ile ilgili protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamı Mehmet Ziya Arslan tarafından imzalandı.

3. havalimanına 2016 Dünya Mimarlık Festivali'nden ödül!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın terminal binası, Berlin'deki 2016 Dünya Mimarlık Festivali'nde "Gelecek Projeler-Altyapı" kategorisinde tasarım ödülüne layık görüldü

3. havalimanına Uluslararası Mimarlık Ödülü!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesive Teknik Binası, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü değer görüldü

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.

Sinop Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2017'de tamam!

Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın "Sinop Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2017 yılında yapımı tamamlanacak yeni binasında eğitim vermeye devam edecek." açıklamalarında dedi.

Has Mimarlık ING Bank Kahramanmaraş projesine Yapıt Ödülü!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasının doğru hazırlanan mimari projesi ile “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” almaya hak kazandı.

GTÜ Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar etkinliği gerçekleşti!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde Bahadır Kul'un konuşmacı olarak katıldığı 'Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar' etkinliği yapıldı. Etkinlik GTÜ Mimarlık Bölümü Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

HKÜ mimarlık binası Haberi

HKÜ mimarlık binası

"Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı" bölümlerini içinde barındıran GSMF binasının açılışı özel bir programla gerçekleştirildi. Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın özel olarak katıldığı açılışa, Ahmet Kalyoncu ve Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, GSMF Dekanı Prof. Dr. Görün Arun, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen gibi birbirinden kıymetli katılımcılar açılışa katıldı. GSMF binasının girişinde kurdele kesimi ile başlayan açılış töreni, binadaki odalara ve sergi alanına gezi ve kokteyl ile devam etti. Üç bölümün ortak olarak fuaye alanında düzenlediği sergiyi gezen katılımcılar, sergiyi çok beğendiklerini dile getirerek emek veren tüm akademisyenlere, öğrencilere ve görevlilere teşekkür etti. Binayı gezen ve yakından inceleyen Danyal, HKÜ'nün atmosferini ve mimari tasarımını çok beğendiğini belirterek, "Hasan...