25 / 04 / 2024

HKÜ'nün yeni fakülte binası açıldı!

HKÜ'nün yeni fakülte binası açıldı!

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) binası açılış töreni, Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın katılımıyla yapıldı.



"Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı" bölümlerini içinde barındıran GSMF binasının açılışı özel bir programla gerçekleştirildi. Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın özel olarak katıldığı açılışa, Ahmet Kalyoncu ve Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, GSMF Dekanı Prof. Dr. Görün Arun, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen gibi birbirinden kıymetli katılımcılar açılışa katıldı. GSMF binasının girişinde kurdele kesimi ile başlayan açılış töreni, binadaki odalara ve sergi alanına gezi ve kokteyl ile devam etti. Üç bölümün ortak olarak fuaye alanında düzenlediği sergiyi gezen katılımcılar, sergiyi çok beğendiklerini dile getirerek emek veren tüm akademisyenlere, öğrencilere ve görevlilere teşekkür etti. Binayı gezen ve yakından inceleyen Danyal, HKÜ'nün atmosferini ve mimari tasarımını çok beğendiğini belirterek, "Hasan Kalyoncu Üniversitesini her yönüyle çok beğendim. Çok özel ve kendine özgü tasarımları var. Açılışına katıldığım binayı da gezdim ve özellikle hazırlanan sergi çok ilgimi çekti. 


Özellikle fuaye alanına hazırlanan sergi görsel bir şölen sunmuş durumda, hepsi de birbirinden özel çalışmalar ve büyük emek ürünü olduğu çok açık. 


Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesinde öğrenciler için çok özel imkanlar var. Öğrencilere sağlanan bu imkanlarla onların çok başarılı bireyler olacağından hiç şüphem yok" dedi. 


GSMF Dekanı Arın'da bina hakkında bilgi verdi. Arın geniş derslikleri ve özel tasarımlarıyla öğrencilere özel imkanlar tanıdıklarını belirterek, "GSMF; 30 oda, 12 Sınıf, 2 mimarlık ve iç mimarlık laboratuvarı, 2 kurgu odası, 1 çekim stüdyosu 96 kişilik cep sineması, renkli oturma ve çalışma alanları ile öğrencilere çeşitli imkanlar tanımaktadır" diye konuştu. 




Doğuş


Geri Dön