26 / 04 / 2024

HSBC Bireysel Bakacılık

HSBC Bireysel Bakacılık

HSBC Bireysel Bakacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, kentsel dönüşüm etkisiyle konut kredilerinde 2013 yılında yüzde 20 büyüme beklendiğini savundu...

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Açık Bankacılık uygulamasıyla bankacılık sistemi sil baştan değişecek. Bu yıl içinde bireysel tarafta uygulamaya girmesi hedeflenen Açık Bankacılık'la tüketicilerin verilerinin 3. tarafla paylaşılmasının önü açılmış olacak.

Kuveyt Türk altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek!

Kuveyt Türk, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve bireysel yatırımcıların tasarruflarının kazanca dönüştürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek...

Bankacılık sektörü konut kredisi faizlerinde üzerine düşeni yapıyor!

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, "Bankacılık sektörü bence üzerine düşeni yapıyor. En son geçtiğimiz bir iki hafta içerisinde özellikle konut kredilerinde yapılan faiz indirimleri bence bunun güzel bir örneği." dedi.

Melek yatırımcılık için 393 lisans verildi!

Türkiye genelinde bireysel katılım sermayesi (BKS) olarak bilinen "melek yatırımcılık" için verilen lisans sayısı 393'e ulaşırken, lisans alanların büyük bölümü yüksek gelirli yatırımcılardan oluştu.

Ömer Faruk Çelik: İnşaat sektörü bankacılık yapmaya başladı!

Kredi faizlerindeki artış nedeniyle senetli ev satışlarının arttığını söyleyen Faruk Çelik, “Sektör bankacılık yapmaya başladı. Tüm riski inşaat sektörü üstleniyor. Bankacılık sektörü bireysel konut alıcısının riskini alarak, inşaatçıyı korumalı dedi.

HSBC'nin şubelerine Hüsnü Özyeğin talip oldu!

Türkiye’de ticari bankacılıktaki faaliyetlerinde küçülmeye gitmesinin ardından şimdi de bireysel bankacılık faaliyetlerini satmak isteyen İngiliz HSBC’nin şubelerine Fibabanka’nın sahibi Hüsnü Özyeğin’in talip olduğu öğrenildi.

Citigroup 11 ülkede bireysel bankacılıktan çıkacak!

11 ülkede bireysel bankacılıktan çıkacağını da açıklayan bankanın sorunlu varlıklar portföyüne ait daha iyi sonuçlar elde etmesi nedeniyle ayarlanmış net kârı da yüzde 13 artarak hisse başı 1.15 dolar, yani toplam 3.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sigortacılık geçen yıl 1 milyar 252 milyon lira kazanç elde etti!

Hazine Müsteşarlığı, 2013 yılına ilişkin "Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu"nu yayımladı. Sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörleri geçen yıl 1 milyar 252 milyon lira bilanço karı elde etti.

Mustafa Aşık HSBC Türkiye Özel Bankacılık Grup Başkanı oldu!

Aşık bu göreve gelmeden önce iki yıl boyunca HSBC Türkiye Bireysel Bankacılık Birikim Yönetimi, Satış ve Sermaye Piyasaları Aracılık Hizmetleri Kıdemli Yöneticisi olarak görev yaptı.

James Emmett HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak!

Martin Spurling, HSBC EMEA ( Avrupa ve Orta Doğu Afrika ) Bölgesi Bireysel Bankacılık Başkanı görevine terfi ediyor. James Emmett HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak.

Denizbank Citi Türkiye Bireysel Bankacılık'ı satın aldı!

Denizbank tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Denizbank Citibank A.Ş. (Citi) Türkiye Bireysel Bankacılık'ı satın aldı. Firma, kamuya kesinleştikten sonra açıklayacağını duyurmuştu...

Konut kredileri yılın en düşük seviyesinde!

ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama&Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu ''Yılbaşı öncesi kredi kampanyalarında rekabetten dolayı faiz oranları bir kaç puan gerileyebilir" dedi.

Konut kredilerine kentsel dönüşümün olumlu etkisi!

HSBC Bireysel Bakacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, kentsel dönüşüm etkisiyle konut kredilerinde 2013 yılında yüzde 20 büyüme beklendiğini savundu...

HSBC Bireysel Bakacılık Haberi

HSBC Bireysel Bakacılık

Türkiye'nin 18 yıl aradan sonra yatırım yapılabilir ülke kategorisine girmesinin mali piyasalar açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirten HSBC Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan bunun yabancı sermaye girişine de olumlu katkı yapacağını savundu. 

Turan, bankanın uzun vadede istikrarlı büyüme için gerekli değişim programı yürüttüğünü belirterek, ''Bireysel kredilerdeki pazar payımızı yüzde 0.6 artırarak yüzde 2.7'ye çıkarttık. Konut kredilerindeki payımız ise yüzde 2.4. Hem kredi kartları alacaklarında hem de yatırım fonlarında ise payımız yüzde 5 seviyesinde'' dedi.

Konut kredilerinde 2013'te yüzde 20 büyüme bekleyen Turan, ''Yeni projeler ve faizlerin de bir miktar aşağı gerilemesiyle konut kredisi kullanımında artış var. Kentsel dönüşüm de mortgage pazarını canlandırır''...