24 / 04 / 2024

James Emmett HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak!

James Emmett HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak!

Martin Spurling, HSBC EMEA ( Avrupa ve Orta Doğu Afrika ) Bölgesi Bireysel Bankacılık Başkanı görevine terfi ediyor. James Emmett HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak.



HSBC Türkiye Genel Müdürü ve HSBC Grup Genel Müdürü Martin Spurling,  HSBC EMEA (Avrupa ve Orta Doğu Afrika) Bölgesi Bireysel Bankacılık Başkanı görevine terfi ediyor. Spurling, HSBC Grup Genel Müdürü ve HSBC Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olmaya devam edecek. Halen Küresel Dış Ticaret ve Faktoring Başkanı ve Grup Genel Müdürü görevini sürdüren James Emmett 1 Eylül 2014 itibarıyla HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak. Her iki atama, Yönetim Kurulu ve yasal düzenleyicilerin onaylarının ardından yürürlüğe girecek.

 

HSBC Grubu içinde 25 yıldır Uluslararası Yönetici olarak Asya Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu’da bireysel, kurumsal, özel bankacılık, hazine ve yatırım bankacılığı alanlarında farklı görevlerde bulunan Spurling, 2010 yılında HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atanmadan önce HSBC Bank International Genel Müdürü, HSBC Tayvan Genel Müdür Vekili, HSBC Pakistan Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.   

 

HSBC Grubu bünyesindeki terfisiyle ilgili olarak Martin Spurling; ‘HSBC Türkiye çalışanlarına göstermiş oldukları dürüstlük, özveri ve azim için teşekkür ederim. Bu ailenin bir parçası olarak geçirdiğim 5 sene, kariyerimin en değerli ve unutulmaz deneyimlerinden biri oldu. HSBC Türkiye Genel Müdürlüğü görevimden ayrılıyor olsam da, HSBC Türkiye’yi Yönetim Kurulu üyesi olarak desteklemeye devam edeceğim. HSBC Türkiye, James Emmett’in liderliğinde, HSBC Grubu’nun önceliklendirdiği pazarlardan biri olan Türkiye’de, müşterilere katma değer sağlama hedefine devam edecek.’ dedi.

 

James Emmet’in HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atanmasına istinaden Martin Spurling ‘James 20 yıldır HSBC Grubu’nda Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik’te dış ticaret finansmanı, ticari bankacılık, bireysel bankacılık ve strateji gibi pek çok alanda farklı pozisyonlarda görev yapmış son derece deneyimli bir yöneticidir. James, HSBC Türkiye’nin uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejisini uygulamaya ve müşterilerimizin hayallerini gerçekleştirmek için  çalışmaya  devam edecek.  

 

Yeni göreviyle ilgili olarak James Emmett ‘HSBC’deki kariyerim boyunca küresel deneyim ve bağlantılarımızın müşterilerimiz için nasıl katma değer yarattığını yaşadım, bu deneyimi Türkiye pazarındaki müşterilerimizle de  paylaşacağım. Türkiye’nin stratejik konumu hem Türkiye ekonomisi, hem müşterilerimiz hem de HSBC Türkiye için önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye’nin Öncü Uluslararası Bankası olma hedefi doğrultusunda müşterilerimize değer katan HSBC Türkiye ailesinin bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.’ dedi.




Geri Dön