20 / 04 / 2024

Konut kredilerine kentsel dönüşümün olumlu etkisi!

Konut kredilerine kentsel dönüşümün olumlu etkisi!

HSBC Bireysel Bakacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, kentsel dönüşüm etkisiyle konut kredilerinde 2013 yılında yüzde 20 büyüme beklendiğini savundu...



Türkiye'nin 18 yıl aradan sonra yatırım yapılabilir ülke kategorisine girmesinin mali piyasalar açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirten HSBC Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan bunun yabancı sermaye girişine de olumlu katkı yapacağını savundu. 

Turan, bankanın uzun vadede istikrarlı büyüme için gerekli değişim programı yürüttüğünü belirterek, ''Bireysel kredilerdeki pazar payımızı yüzde 0.6 artırarak yüzde 2.7'ye çıkarttık. Konut kredilerindeki payımız ise yüzde 2.4. Hem kredi kartları alacaklarında hem de yatırım fonlarında ise payımız yüzde 5 seviyesinde'' dedi.

Konut kredilerinde 2013'te yüzde 20 büyüme bekleyen Turan, ''Yeni projeler ve faizlerin de bir miktar aşağı gerilemesiyle konut kredisi kullanımında artış var. Kentsel dönüşüm de mortgage pazarını canlandırır'' dedi.


Geri Dön