29 / 03 / 2024

Hüseyin Oflaz imar kanunu

Hüseyin Oflaz imar kanunu

Hüseyin Oflaz, kanun taslağında uygulamaları şeffaf hale getirilmezse kentler açısından risk taşıyan ve kaos yaratabilecek maddeler bulunduğunu belirtti. İşte Hüseyin Oflaz'dan imar kanunu hakkında bilinmeyenler...

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz yaptığı açıklamada gayrimenkul 4.0 ile beraber son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektöre nesnelerin interneti, yapay zeka gibi bileşenlerin daha da hakim olacağını söyledi.

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

Hüseyin Oflaz, Kiler GYO'dan ayrıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın genel müdürlük görevini yürüten Hüseyin Oflaz görevinden istifa etti...

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Hüseyin Üzülmez'den imar revizyon planı açıklaması!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İmar Revizyon Planından etkilenen Tepetarla Mahallesi üzerinden kendisine atılan iddialara yanıt verdi...

Hüseyin Oflaz: Yatırımcı kuş gibidir, en küçük aksaklıkta uçar!

Türk ekonomisinin 2002-2008 dönemindeki hızlı çıkışına dikkat çeken Hüseyin Oflaz gayrimenkul yatırımcısının bekle gör dönemine girdiğini belirtti. Oflaz, bugünkü toplumsal psikolojiyi Marmara Depremi sonrası döneme benzetti.

Batmanlı emlakçı Hüseyin Usalan yetkililere seslendi!

Batmanlı Emlakçı Hüseyin Usalan, kentte yaşanan imar sorununun çözümü için yetkililere seslendi. Usalan, Tilmerç tapusuna ait arsalarda hava mania nedeniyle yüksek katlı binaların yapılamadığını açıkladı...

Hüseyin Sözlü: Adana'yı geliştirecek projelere açığız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve kurul üyeleri, Adana'yla ilgili mimari, dönüşüm, imar ve şehir plancılığı konularına hakimiyetine hayran kaldıklarını söylediler.

Hüseyin Sözlü: Adana'da tarlalar imara açılmamalı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana’da, Ceyhan’da bırakıp geldiğimiz imar düzeni gibi disiplinli, halkın memnun olduğu, güven veren imar düzenlemeleri olacak. Tarlalarda imar düzenlemeleri yaparak ranta teslim olmamak lazım." dedi.

Hüseyin Üzülmez: Kartepe'nin imar planında sorun yok!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sürekli büyüyen ve değişen Kartepe ilçesinde imar işlerinin çok daha verimli ve hızlı yapılabilmesi adına belediye birimlerinin çalışma ortamları ve imkanlarını günümüz koşullarına uygun hale getirdi.

Hüseyin Yıldırım Tokat Erbaa'nın imar değişikliğini açıkladı!

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, faaliyet gösteren mimar, mühendis ve müteahhitlere imar değişikleriyle ilgili bilgi verdi.

Hüseyin Oflaz imar kanunu Haberi

Hüseyin Oflaz imar kanunu

Türkiye günlerdir Şeffaflık Paketi içinde yer alan İmar Kanunu'na ilişkin yeni düzenlemeleri tartışıyor. Rant Vergisi, imar transferi gibi maddeleri nedeniyle kanun taslağı gündemdeki yerini koruyor. 20 yıldır imar  planlarıyla kentlerin geleceğine yön veren İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, kanun taslağında uygulamaları şeffaf hale getirilmezse kentler açısından risk taşıyan ve kaos yaratabilecek maddeler bulunduğunu belirterek, düzenlemeyle en güvenilir evrak olan tapunun menkul değere dönüştürülmesindeki risklere dikkat çekti.


Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, kamuda şeffaflık paketi içinde yer alan imar kanunu taslağıyla ilgili bilinmeyenlere dikkat çekti. Hüseyin Oflaz yeni düzenlemeyle ilgili uygulamada dikkat edilmeyen noktaların özellikle metropollerde kaos çıkartabileceği uyarısında bulundu.


Türkiye günlerdir kamuda şeffaflık paketi içinde yer alan İmar Kanunu’ndaki değişikleri tartışıyor. İmar planlarının daha hızlı, saydam ve adil bir şekilde...