26 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.



 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş ile beraber merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde hemşerileri ile bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kendisinin de bir Huzurevleri Mahallesi sakini olduğunu belirterek sözlerine başlayan Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş, “Biz Çukurova’ya, Çukurovalılara hizmet etmeye geliyoruz; kimsenin ekmeğiyle oynamaya, kimsenin huzurunu bozmaya değil. Her gün silahların patladığı bir belediye değil sizlerin sorunlarını dinleyen, çözümler üreten bir Belediye olacağız” dedi.

“DÖNÜŞÜM BİNALARI YIKIP YENİSİNİ YAPMAK DEĞİLDİR”

Kuzey’de yeni bir  Adana  oluştuğunu, kentte dönüşüme acil ihtiyaç duyulan yerler olduğunu ancak dönüşümün binaları yıkıp yeniden yapmak olmadığını dile getiren Başkan Sözlü, “Türkiye’de yeni imar alanları açmanın çekiciliğine kapılmayan bir büyükşehir belediye başkanı varsa o da sizlerin belediye başkanıdır” diye konuşarak, Adana’da bir metrekare dahi tarım arazisini konut arazisine çevirmediklerin belirtti.

“ADANA’DA İMAR RANTI DA İHMALKARLIK DA YASAK”

İkinci beş yıllık hizmet sürecinde Adana’yı daha da ileriye taşıyacağını belirten Başkan Sözlü, “Gayemiz şehri büyütmek değil şehrin kalitesini arttırmak. Gayemiz nüfusu arttırmaktan ziyade ‘bu şehir benim şehrim’ diye gurur duyacağımız bir şehri ortaya koymak. Aşağı Seyhan ve Yüreğir’i rehabilite ettiğimiz zaman buna ulaşacağız” dedi. Adana’nın on bin yıllık bir kent olduğunu ifade eden Başkan Sözlü “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” diye konuştu.


Geri Dön