27 / 04 / 2024

IAEE

IAEE

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Türk Akımı'nda Türkiye hub vizyonunu geliştirmeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin doğal bir gaz merkezi (hub) olduğunu ancak yapısal eksiklerinin giderilmesi gerektiğini anlattı.

Akkuyu Santrali ne zaman açılacak?

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi..

Akkuyu Nükleer Santrali 2020'ye yetişmez!

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Doğu Avrupa, Türk Akımı projesinin çalışmalarının tamamlanmasını istiyor!

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu: "Ukrayna’daki kriz nedeniyle endişeli bir kış geçiren Avrupa, özellikle de Doğu Avrupa, Türk Akım’daki fizibilite çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını, dolayısıyla korkulu rüyadan uyanmak istiyor” dedi.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) 14. Avrupa Konferansı Roma’da başladı!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) 14. Avrupa Konferansı Roma’da başladı. Üç gün sürecek konferansın ilk gününde Avrupa Komisyonu’nun 2011 yılı sonunda kabul ettiği “2050 Enerji Yol Haritası” masaya yatırıldı...

Enerji Ekonomisi Birliği Başkanlığı’na Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi!

Dünya üzerinde 100’ü aşkın ülkenin içinde yer aldığı Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği ( IAEE ) Başkanlığı’na, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi. Kumbaroğlu, 1 Ocak 2015’te görevi devir alacak.

IAEE Haberi

IAEE

Projenin hayata geçmesi durumunda doğalgazın fiyatlandırılmasında da değişim söz konusu...


Merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği'nin (IAEE) seçilmiş ilk Türk başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'na göre Yunanistan ile Türkiye sınırında kurulabilecek ortak bir gaz merkezi (hub), farklı kaynaklardan bölgeye gelecek doğalgazın fiyatlandırılmasında rol oynayabilir.

Prof. Dr. Kumbaroğlu, TANAP ile Azerbaycan'dan, Türk Akımıyla Rusya'dan gelmesi planlanan doğalgaz kaynaklarına, ileride Kuzey Irak, Doğu Akdeniz ve İran gazının da eklenebileceğini belirterek, bu hatlar üzerinden gelecek gazların Türkiye-Yunanistan sınırında oluşturulması muhtemel bir hub'da birleşerek serbest piyasaların fiyat oluşumuna katkı sağlayabileceğini söyledi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu açısından Rusya, Hazar Bölgesi, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'e yakın olduğunu ve bunun çok önemli avantajları da beraberinde getirdiğini anlatan Prof. Dr. Kumbaroğlu, şöyle devam etti:

“Doğudan gelecek bütün bu gazların Avrupa'ya taşınma...