24 / 04 / 2024

İBB başkanlık seçimi

İBB başkanlık seçimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü toplandı. İBB Başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

İBB başkanlık seçimi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bugün 15.00'te toplanacak.

Konut satışında yeni dönem! Göç İdaresi Başkanlığı kısıtlama getirdi: Tutar 2,5 kat arttı

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için konut satışı alt sınırını 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltmişti. Yabancılara yönelik konut satışı Eylül ayında yüzde 42 oranında azalırken, aynı kurum yabancılara ikamet amaçlı konut satışı alt limitini de 75 bin dolardan 200 b

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığından 2000 kişilik personel alımı! İşte yazılı sınavın tarihi açıklandı

Gelir İdaresi Başkanlığı kısaca GİB bünyesinde çalışmak üzere 2023 yılı için 2000 kamu personel alımı konusunda açıklama yaptı. Başvurular başladı. Alımların yazılı sınav ile yapılacağı duyuruldu.

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

İstanbul'da suya yeni zam kapıda! İSKİ 13 Eylül'de toplanıyor! İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek?

13 Eylül Salı günü İSKİ Genel Kurulu Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda olağanüstü toplantı gerçekleştirilecek. Peki İstanbul'da suya zam yapılacak mı? İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek? İstanbul'da suya ne zaman zam yapılacak? İşte merak edilen o detaylar... 

Kamuya giremeyen kalmayacak! Belediye Başkanlığı personel alımı yapacak! Aman bu tarihlere dikkat

Çüngüş Belediye Başkanlığı’ndan istihdam sağlamak amacı ile bir iş fırsatı çıktı. Başkanlık, cazip şartlar ile personel alımı sağlayacak. İşte detaylar…

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Kore'deki fahiş konut fiyatlarına çözüm geliyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat, bugünkü köşesinde Kore Başkanı Yoon Seok-joul tarafından masaya yatırılan konut sorununu ve çözümünü kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Kore’nin başkanlık seçimini okumak' başlıklı yazısı...

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yeniden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi...

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Sarı kırmızılı kulüp Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı ve açıklamaları devam ediyor. Başkan adaylarının seçimle ilgili konuşmaları da sürüyor. Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Galatasaray başkan adaylarının gayrimenkul planları!

Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanlık seçimleri 18 Haziran'da yapılacak. Başkan adayları bir bir hedeflerini açıklamaya başladı. Peki Galatasaray'ın gayrimenkulleri ne olacak? Adayların gayrimenkullere ilişkin planları ne?

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya tesisleri açıklaması!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde Galatasaray'ın başkanlık seçimini ve kulübe ait gayrimenkullerdeki son durumu kaleme aldı.

İBB başkanlık seçimi Haberi

İBB başkanlık seçimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı seçmek amacıyla oy verme işlemi başladı.


Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü toplandı. 


Meclis Başkanı Ahmet Selamet, Meclis üyelerine mevzuatta seçimin nasıl yapılacağına ilişkin şu bilgileri verdi:


"Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak."


Selamet, yasa ve mevzuat gereği, bir zarf ve pusula verileceğini ve yine Belediye Kanunu'nda belirtilen usule göre, pusulaya oy verilecek adayının isminin el yazısıyla yazılması gerektiğine dikkati çekti.


CHP...