25 / 04 / 2024

ibb BM Bölgesel İstişare Toplantısı

ibb BM Bölgesel İstişare Toplantısı

“2015 Sonrası Kalkınma” gündemli BM Bölgesel İstişare Toplantısı’nda konuşan Başkan Topbaş, “Yerel yönetimler olarak bin yıllık kalkınma hedeflerinde aktif rol almak ve çözüm ortağı olmak istiyoruz” dedi.

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

İBB deprem bölgesi için seferber oldu! Hangi yardımlarda bulundu? Neler yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketi üzerine bölgedeki vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak amacıyla seferber oldu. İBB mobil fırın, tuvalet ve duş kabinlerinin yanı sıra konaklama için de bölgeye 2 İDO gemisi gönderecek.

İstanbullulara müjde! İBB'den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Son 3,5 sende 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim etti. İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden meydana gelen konut projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..

İBB'den büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde imarlı arsa satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Mecidiyeköy'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkadı. Arsanın satış bedeli 3 milyon 626 bin 440 TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

İBB 2022 bütçesinde depreme 1.9 milyon TL kaynak ayırdı!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının son birleşimi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme tüm zamanların en büyük bütçesini, toplamda 1.9 milyon TL kaynak ayırdıklarını açıkladı.

ibb BM Bölgesel İstişare Toplantısı Haberi

ibb BM Bölgesel İstişare Toplantısı


TC Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ortaklığında düzenlenen "2015 Sonrası Kalkınma Gündemine Yönelik Avrupa ve Orta Asya Perspektifi" başlıklı Bölgesel İstişare Toplantısı İstanbul’da başladı. Gayrettepe Dedeman Otel’de yapılan toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.


Açılışta konuşan Başkan Kadir Topbaş, toplantının İstanbul'da yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Hz. Mevlana, ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ diyor. Bu toplantılarda gelecek nesillerin rüyası konuşulmalıdır. Günümüzde global bir köye dönüşen dünyamızda yaşayan bütün insanların kaderleri birbirine bağlı. Bu nedenle bir ülkenin, bir bölgenin kalkınması dünyaya barışı getiremiyor, tüm insanlığın mutluluğu gerekli. O halde tüm çaba ve çalışmalar bu doğrultuda olmalı” diye konuştu.


Dünya genelinde ciddi anlamda bir...